Ondernemers in coronatijd: zo pakken ze dat bij De Coninck aan

Verhalen / Bedrijven
Storemanager Fleur Verloo van The Foodystore

Wil je vaker lezen over Bergen op Zoom?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Waarin ben je geïntereseerd?

Bedankt voor je aanmelding voor onze nieuwsbrief!

Maurice de Coninck heeft vier bedrijven in Bergen op Zoom: bistro Bij de Coninck, de ConinckWines, The Foodystore en het gloednieuwe Trattoria da Maurizio, tegenover het Markiezenhof. Corona raakte deze ondernemer hard: alle vier de bedrijven waren een tijdlang gesloten.

Voor Trattoria da Maurizio was het extra zuur. Het restaurant was net klaar en ingericht, zou woensdag open gaan toen enkele dagen voor de opening bekend werd dat alle horeca dicht moest. Dat betekende natuurlijk ook dat de bistro in de Bosstraat dicht moest en ook The Foodystore sloot een paar weken haar deuren. De wijnhandel levert wijn aan de horeca, en kreeg uiteraard ook een flinke klap.

Schrikken

,,Gelukkig hebben we het hoofd boven water kunnen houden”, zegt storemanager en marketingmedewerkster Fleur Verloo. ,,Want het was natuurlijk wel even schrikken. Vier bedrijven betekent ook vier panden, waar huur over moet worden betaald. En het allerergst vonden we het voor al onze loyale medewerkers. Sommigen hadden we voor Trattoria net nieuw aangenomen, echt supervervelend. Maar we zijn er doorheen gekomen, ook doordat we ons met Trattoria da Maurizio tijdelijk op afhalen hebben gericht. We zijn hartstikke blij dat we volgende week weer open kunnen.”

Het restaurant in de Steenbergsestraat gaat per 1 juni open, daar kunnen 12 tafeltjes buiten en vier binnen worden geplaatst. Reserveren kan al via de website.

Voorlopig dicht

Brasserie Bij de Coninck blijft voorlopig dicht. ,,Dat is gewoon te klein om met deze regels te kunnen draaien”, zegt Fleur. Ze is vooral druk met de voorbereidingen. ,,Best lastig, want de regels veranderen iedere keer, maar we proberen ons er zo goed mogelijk aan te houden..”

Zomerse cocktails en sangria

The Foodystore, ook gevestigd in de Bosstraat,  is al wel weer open. Daar kunnen klanten terecht voor allerlei wijnen. Van eersteklas kwaliteitswijnen tot huiswijnen voor een gezellige borrelavond. Ook leuk: ready-to-serve cocktails en sangria. Perfect voor een heerlijke zomeravond.