Ondernemers in coronatijd: zo pakt de Teerkamer dat aan

Verhalen / Bedrijven

Wil je vaker lezen over Bergen op Zoom?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Waarin ben je geïntereseerd?

Bedankt voor je aanmelding voor onze nieuwsbrief!

Het is stil in Bergen op Zoom. Alle horeca en veel winkels zijn gesloten in verband met het coronavirus. Ondernemers proberen op creatieve wijze het hoofd boven water te houden. Vandaag informeerden we eens bij restaurant de Teerkamer op de Grote Markt hoe het daar gaat.

Nog voor bekend werd dat de horeca dicht moest, was de Teerkamer al bezig met een bezorgdienst, vertellen eigenaren Daphne Dingemans en Leslie Lauwen. ,,We zagen het al aankomen. Dus zondag moesten we dicht, en maandag konden wij al bezorgen. We hebben er zelfs een aparte website voor: Take Delivery.”

Blijven bezorgen

Tot nu toe slaat de bezorgdienst goed aan. Zo goed zelfs, dat ook als alles weer ‘gewoon’ wordt, de Teerkamer blijft bezorgen. ,,Inmiddels zijn de kinderziektes eruit en loopt het lekker. Natuurlijk zouden we het liefst vandaag nog open gaan, maar dit is ook echt leuk om te doen! We bezorgen in Halsteren, Hoogerheide en Lepelstraat en zijn zeker van plan dat ook te blijven doen.” Niet ieder gerecht kan worden besteld. ,,Biefstuk is niet meer lekker als het bezorgd moet worden, maar biefstukpuntjes dan weer wel. En we bezorgen spareribs, zalm, gamba’s, ijscappuccino. En barbecuepakketten, die zijn echt heel populair.” Het is niet hun enige activiteit: elke donderdagavond gaat de Teerkamer op Facebook live met cocktailworkshops.

Nieuw concept

Daphne is blij dat ze met haar team aan het werk kan blijven. ,,Stil zitten past niet bij ons, we zijn altijd bezig. Voordeel van deze tijd is wel, dat ons team er extra hecht van wordt. Iedereen wil ook echt graag helpen, ze bieden aan om te flyeren of schoon te maken. Zo lief.” Ze ziet ook de voordelen van deze tijd. ,,We hadden gehoopt nu al, misschien met beperkingen, open te mogen. Dat dat niet zo is, doet zeer. Maar aan de andere kant geeft het ons ook de ruimte om even te kijken waar we staan en wat we willen. De afgelopen zeven jaar zijn we alleen maar door en door gegaan. Nu willen we deze tijd benutten door met nieuwe dingen bezig te zijn. Er is iets wat we al zeven jaar willen, een nieuw concept. Wat dat precies is, kan ik nu nog niet zeggen. Maar binnenkort hebben we nieuws te melden.”