Ondernemers in coronatijd: zo pakt Don Camillo dat aan

Verhalen / Bedrijven

Wil je vaker lezen over Bergen op Zoom?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Waarin ben je geïntereseerd?

Bedankt voor je aanmelding voor onze nieuwsbrief!

De Bergse binnenstad is akelig stil. Alle horeca en veel winkels zijn inmiddels gesloten in verband met het coronavirus. Ondernemers proberen op creatieve wijze het hoofd boven water te houden. Vandaag informeerden we eens bij café Don Camillo op de Grote Markt hoe het daar gaat.

Afgelopen woensdag vierden Greet en Danny Brijssinck dat ze vier jaar eigenaar zijn van cafe Don Camillo. ,,Tja, dat hadden we natuurlijk liever met een borrel gedaan”, lacht Greet. ,,Maar we halen het nog wel in.”

Gezelligheid

Want natuurlijk is ook ‘Camiel’ zoals het café in Bergen op Zoom genoemd wordt, gesloten. ,,Wij kunnen ook niet zoveel doen in deze tijd”, verzucht Greet. ,,Een collega bezorgt al speciaalbieren thuis, dat willen wij niet doen, dan ben je toch een beetje onder de duiven van een collega aan het schieten. Ik heb er wel over gedacht om wijn thuis te bezorgen, maar onze gasten missen toch de gezelligheid van ons café. Al moeten we natuurlijk wel wat gaan doen als dit heel lang gaat duren.”

Wel kun je nu alvast een rondje bestellen bij Don Camillo via www.helpdehoreca.nl. Dan krijg je een tegoedbon die je kunt verzilveren als de horeca weer open gaat. ,,Dat wordt al best vaak gedaan”, vertelt Greet. ,,Echt heel leuk. Zo laten onze klanten weten dat ze ons niet vergeten zijn en ook in deze tijd aan ons denken.” Liefhebbers van Schrobbeler kunnen alvast hun favoriete drankje bestellen via www.steunjestamkroeg.nl.

Klusjes

Om de tijd toch nuttig te besteden, zijn Greet en Danny druk aan het klussen. ,,We hebben steigerhouten meubelen, die zijn we aan het schuren en verven. Zo sparen we dan toch geld uit: anders laat je dit doen, nu hebben we alle tijd om het zelf te doen. En hierna komen de kelder en de schuur aan de beurt.”

Plannen

Plannen voor de tijd na het coronatijdperk zijn er genoeg. ,,Als we weer open mogen, willen we weer leuke dingen gaan doen. Zo willen we livemuziek wegzetten op koopzondagen. Om het een beetje aantrekkelijker maken voor bezoekers. Verder gaan we high beers organiseren, en misschien wat meer met hapjes doen, snaaiplanken aanbieden, bijvoorbeeld. We willen straks gewoon weer lekker positief aan de slag.”