Ondernemers in coronatijd: zo pakt Frank van der Avert dat aan

Verhalen / Bedrijven

Wil je vaker lezen over Bergen op Zoom?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Waarin ben je geïntereseerd?

Bedankt voor je aanmelding voor onze nieuwsbrief!

Het is stil in Bergen op Zoom. Alle horeca en veel winkels zijn inmiddels gesloten in verband met het coronavirus. Ondernemers proberen op creatieve wijze het hoofd boven water te houden. Vandaag informeerden we eens bij Frank van der Avert, eigenaar van zalencentrum de Raayberg en restaurant Saus hoe het daar gaat.

 

De zalen, het caf├ę en cafetaria van de Raayberg aan de Antwerpsestraatweg zijn gesloten, evenals restaurant Saus en Aan ’t Water aan de Bergse Boulevard. Maar dat wil niet zeggen dat eigenaar Frank van der Avert geen plannen heeft. Achter de schermen broeit en borrelt het volop.

Opgeknapt

De afgelopen weken is er hard gewerkt door de familie van der Avert. De bedrijven zijn keurig opgeknapt. ,,Als we straks weer open mogen, is alles weer keurig en strak.” Het werk wordt dit keer uitsluitend door de familie gedaan. ,,Onze medewerkers zitten thuis, anders voldoen we niet aan de voorwaarden voor steun vanuit de overheid. Daarom hebben we er ook voor gekozen om echt dicht te gaan en niet te kiezen voor afhalen of bezorgen.”

Ibiza-sfeertje

Bruiloften, congressen, meetings, vergaderingen, feesten: het viel na 15 maart allemaal weg. ,,En zelfs als we straks weer open mogen, komen mensen dan nog wel?” vraagt Frank zich af. ,,Of zijn ze bang en gaan ze toch nog niet feesten? Zeker nu de maatregel verlengd is, ziet het er naar uit dat het hele seizoen wegvalt voor ons.” Vooral voor de bruidsparen vindt hij het heel sneu. ,,We hadden in juni bijvoorbeeld een bruiloft gepland staan bij Aan ’t Water. Lekker zomers, Ibiza-sfeertje, want dat pas echt bij Aan ’t Water. Tja, dat wordt natuurlijk heel anders als het in oktober of november gevierd wordt. Zo jammer.”

Anderhalve meter

Frank kijkt ook al voorzichtig vooruit naar de anderhalve meter economie. ,,De zalen van de Raayberg zijn zo groot, dat je daar toch wel zonder problemen zo’n honderd tot honderdtwintig personen kwijt kunt voor bijvoorbeeld een vergadering. En ook bij Saus en Aan ’t Water kunnen we wel wat regelen, zodat we toch wat gasten kunnen ontvangen.”

Plannen

Ondertussen bedenkt hij nieuwe initiatieven. ,,Ik heb plannen liggen voor hele leuke dingen, misschien zelfs nog in coronatijd. Maar die houd ik nog even geheim…”