Ondernemers in coronatijd: zo pakt Inspire Coffee dat aan

Verhalen / Bedrijven

Wil je vaker lezen over Bergen op Zoom?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Waarin ben je geïntereseerd?

Bedankt voor je aanmelding voor onze nieuwsbrief!

Langzaamaan komt er weer wat meer leven in de Bergse binnenstad. De horeca moet echter nog even wachten met opengaan. Ondernemers proberen op creatieve wijze het hoofd boven water te houden. Vandaag informeerden we eens bij Inspire Coffee in de Zuivelstraat hoe het daar gaat.

Gasten die de lekkere taart van Inspire Coffee missen, kunnen die al een tijdje bestellen. De taart wordt dan netjes thuisbezorgd. Maar vanaf vandaag (d0nderdag 14 mei) kun je ook koffie-to-go halen bij Inspire!

Gluten- en lactosevrij

,,Op deze manier zijn we in ieder geval lekker bezig”, zegt eigenaar Thonie van der Ree. ,,Tenslotte is iets beter dan niets.” De taarten van Inspire zijn beroemd en geliefd in Bergen op Zoom, ook omdat er veel gluten- en lactosevrije exemplaren zijn. Vooral met feestdagen, zoals Koningsdag en Moederdag, vlogen de taarten de deur uit.

Lattes en tosti’s

Maar er kwam van de gasten ook vaak de vraag om koffie. ,,Dus zijn we een take-away begonnen”, zegt Van der Ree. Koffie, latte en cappuccino zijn voortaan af te halen, maar ook onder andere milkshakes, thee, sapjes, tosti’s, sandwiches en blikjes fris. ,,Zo kunnen we ook weer een beetje op gang komen, zodat wij en onze apparaten alvast ingewerkt zijn als we straks weer open mogen.”

Binnentuin

Achter de schermen is Inspire druk bezig met de voorbereidingen. ,,Het ligt een beetje aan de regels. Als er anderhalve meter tussen de tafeltjes moet zitten, kunnen we nog zo’n twintig gasten kwijt. Moet er anderhalve meter tussen de gasten zitten, dan kunnen we nog maar tien mensen tegelijk ontvangen. Het is allemaal nog een beetje onduidelijk”, vindt Van der Ree. ,,Vóór kunnen we nog maar één tafeltje plaatsen. Gelukkig hebben we achter nog een binnentuin.”