Ondernemers in coronatijd: zo pakt La Grotta dat aan

Verhalen / Bedrijven

Wil je vaker lezen over Bergen op Zoom?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Waarin ben je geïntereseerd?

Bedankt voor je aanmelding voor onze nieuwsbrief!

De Bergse binnenstad is akelig stil. Alle horeca en veel winkels zijn inmiddels gesloten in verband met het coronavirus. Ondernemers proberen op creatieve wijze het hoofd boven water te houden. Vandaag informeerden we eens bij Italiaans restaurant La Grotta op de Grote Markt hoe het daar gaat.

Vorige week begon La Grotta met afhalen. ,,We moesten eerst wat aanpassingen doen voor we zover waren”, vertelt eigenaar Thijmen van Gorkum. ,,Maar nu loopt het prima. Bestellen en betalen kan online.” Hij krijgt enthousiaste reacties. ,,Mensen zijn heel blij dat ze nu weer de echte Italiaanse pizza’s en pasta kunnen bestellen. En het personeel is ook heel blij dat ze de gasten weer zien en spreken. We hebben hier veel vaste gasten en iedereen is blij dat we weer in bedrijf zijn.”

Slechte film

Ook Thijmen is blij weer bezig te zijn. ,,Stilzitten is niks voor mij, daar ben ik niet voor gemaakt. Normaal gesproken ben ik natuurlijk ook veel avonden en weekenden bezig, nu zat ik van het ene op het andere moment thuis. En dit voelt niet als vakantie, je kan en mag niks. Het is net of je in een slechte film speelt.”

Klanten denken aan ons

Er wordt flink besteld, heeft hij de afgelopen week wel gemerkt. ,,Dat is dan wel weer het fijne van deze tijd: je merkt echt dat je klanten aan je denken.” Natuurlijk is niet iedereen fulltime aan de slag. ,,We kunnen onze medewerkers twee of drie dagen per week een paar uurtjes per dag inzetten. Alles is beter dan niks. We zijn heel blij dat mensen ons ook in deze tijd nog weten te vinden.”