Ondernemers in coronatijd: zo pakt Runnersworld dat aan

Verhalen / Bedrijven

Wil je vaker lezen over Bergen op Zoom?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Waarin ben je geïntereseerd?

Bedankt voor je aanmelding voor onze nieuwsbrief!

De Bergse binnenstad is akelig stil. Alle horeca en veel winkels zijn inmiddels gesloten in verband met het coronavirus. Ondernemers proberen op creatieve wijze het hoofd boven water te houden. Vandaag informeerden we eens bij Runnersworld hoe het daar gaat.

Runnersworld is een van de winkels in de Bergse binnenstad die nog wel open zijn. ,,Een klein gelukje: in deze tijd pakken veel mensen het hardlopen weer op”, zegt Elise Wildhagen van deze winkel aan de Lindebaan, gespecialiseerd in de hardloopsport. Runnersworld bezorgt ook producten bij haar klanten thuis.

Enige sporten

Elise draait de zaak samen met Maykel Herijgers, Ze hebben wel hun openingstijden aangepast: Runnersworld is alleen ’s middags geopend en ’s morgens en op koopavond uitsluitend op afspraak. ,,Loopschoenen willen mensen toch passen”, zegt Elise. ,,Dus op deze manier kunnen ze dan toch rustig komen shoppen. En ook op anderhalve meter afstand kunnen wij helpen en adviseren.”
Nu alle sportverenigingen stilliggen en de sportscholen gesloten zijn, gaan veel mensen hardlopen, heeft Elise gemerkt. ,,Hardlopen, wandelen en fietsen zijn momenteel de enige sporten die nog mogelijk zijn. We zien dat mensen die anders voetballen of tennissen nu gaan hardlopen.” Zelf loopt ze ook. ,,Maar nu alleen in mijn eentje.”

Klein gelukje

Ook de hardlooptrainingen die Runnersworld normaal gesproken organiseert, gaan nu niet door. ,,Maar via whatsapp-groepen is er toch veel contact”, vertelt Elise. ,,Zo stimuleren ze elkaar om toch te gaan lopen. Je merkt dat er nog steeds een leuke sfeer in de groep heerst. We zijn al heel blij dat we nog naar buiten kunnen, en kunnen gaan lopen. Dat is dan weer een klein gelukje in deze moeilijke tijd.”