Oneindig veel mogelijkheden aan de Steenovenweg

Verhalen / Wonen
Wie

Familie Heeren

Waar

Steenovenweg 6, Bergen op Zoom

Het huis van de familie Heeren

Christel Heeren-Van Zuuren en John Heeren hebben wat tegenwoordig heet een ‘samengesteld gezin’. En een tot waarheid geworden droom aan de rand van de bebouwde kom. Op maar liefst 3180 vierkante meter grond zijn ze hun eigen paradijsje aan het bouwen. Een verhaal over een plek met een bijzondere ligging en héél veel mogelijkheden.

We zagen het op de Funda website staan en waren meteen verkocht. Het is heerlijk als het dan lukt het te kopen, er kwam een droom uit.

Wil je vaker lezen over Bergen op Zoom?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Waarin ben je geïntereseerd?

Bedankt voor je aanmelding voor onze nieuwsbrief!

Christel en John wonen aan de Steenovenweg 6. Samen met hun vier kinderen Yob (23), Amber (20), Lars (14) en Nina (13). Maar ook met kippen, de hond en Jack, het paard. Als je er langs komt heb je géén idee van de enorme lap grond achter het voormalige boerderijtje, dat in de loop der jaren flink groeide door de ene na de andere aanbouw. John vertelt: “We hebben het zo’n twee jaar geleden gekocht en zijn het stap voor stap gaan opknappen. We zagen het op de Funda website staan en waren meteen verkocht. Het is heerlijk als het dan lukt het te kopen, er kwam een droom uit.”

Blijven ontdekken

Christel heeft een massagepraktijk aan huis, Vital Waves geheten. “Zo heerlijk dat ik dat nu in een aparte ruimte kan doen en bezoekers niet meer door m’n woning naar boven hoeven.” Ze hebben er de oude schuur direct achter hun woning voor ingericht. Althans, voor de helft. Het andere deel wordt verbouwen tot B&B. Die gaat ‘De Zinken Gieter’ heten, een naam die de vorige bewoners al aan het gebouwtje gaven.

Er blijkt een zeer populaire MTB-route te zijn die ook op landelijke sites geroemd wordt. En die komt hier vlak langs, glundert de tevreden sportieveling.

Verder in de enorm diepe tuin staat een grote, deels houten loods. Met daarin onder meer een heuse koets! Jack het paard krijgt momenteel les in aangespannen de koets trekken. En hij vindt het héérlijk, aldus Christel; “We gaan ook geregeld met hem de bossen in, of naar Fort de Roovere. De brug hiernaast over en je staat in de vrije natuur, tussen de weilanden.” John vult aan, over hun andere hobby, mountainbiken: “Dat kan hier ook perfect. Ik denk bijna nergens in Nederland zo goed.” Er blijkt een zeer populaire MTB-route te zijn die ook op landelijke sites geroemd wordt. “En die komt hier vlak langs”, glundert de tevreden sportieveling. Beiden vinden ze dat Bergen op Zoom veel te bieden heeft, van genieten in de natuur tot veel gezelligheid in de stad. Wat dat betreft zijn ze nu al goede ambassadeurs en gastheren, terwijl de B&B toch echt pas in het najaar van 2017 open gaat. Gasten zullen zich er niet snel vervelen. Nog dieper in de tuin kun je kennis maken met Jack, er zijn volop heerlijke zitjes en verrassende hoekjes én er staat een kas waar geregeld workshops, proeverijen en andere gezellige activiteiten plaatsvinden. Hier wordt genoten van het leven, dat is duidelijk.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief