Ongestoord genieten bij Milja en Ferry

Verhalen / Bedrijven
Wie

Milja Brugman, eigenaresse

Wat

B&B Slapen op 11

Waar

Bredasestraat 11, 4611 CE, Bergen op Zoom

Milja Brugman van B&B Slapen op 11

Het aantal zelfstandig ondernemers is in Bergen op Zoom rijkelijk vertegenwoordigd. Milja Brugman (40 jaar) en Ferry den Ridder (39 jaar) zijn daar een schoolvoorbeeld van. Sinds jaar en dag zijn ze allebei ondernemer en tussen de bedrijven door besloten ze een B&B te starten. B&B ‘Slapen op 11’ opent binnenkort haar deuren.

 

Wil je vaker lezen over Bergen op Zoom?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Waarin ben je geïntereseerd?

Bedankt voor je aanmelding voor onze nieuwsbrief!

Bergen op Zoom is een ‘bezig’ stadje, waar bijna ieder weekend wel wat te doen is. Daarnaast worden er prachtige nieuwbouwprojecten gerealiseerd en ook steeds meer bedrijven vestigen zich hier.

De grootste studio heeft openslaande deuren naar het dakterras. Een heerlijke plek met uitzicht over hartje Bergen op Zoom

Happy

Als 18-jarige besloot Milja te vertrekken naar Breda en verhuisde na een jaar naar Amsterdam. In die periode rondde ze in deeltijd de PABO af en werkte in de horeca. Voor de liefde keerde ze terug naar Bergen op Zoom. Milja: “Een beslissing waar ik nooit spijt van heb gehad. Ik voel me hier thuis, woon in een heerlijk huis, ben trotse moeder van Daan (7 jaar) en Mees (9 jaar) en werk als Remedial Teacher vanuit mijn eigen praktijk ‘Met cijfers en letters’.
De Bergenaar Ferry vertrok voor zijn studie naar Rotterdam en werkte daarna vijf jaar voor een gerenommeerd architectenbureau in Dordrecht. “In 2011 trok ik samen met collega Stefan Grasso de stoute schoenen aan en startten we in 2011 Grassodenridder Architecten in Bergen op Zoom.”

Kans

Ferry en Milja wonen al weer 11 jaar in een prachtig monumentaal pand aan de Bredasestraat 11. Toen de buurman zijn bovenwoning in de verkoop deed, twijfelde het jonge stel geen seconde en kocht de woning. “De extra ruimte betrekken we deels bij onze woning, ik krijg een praktijkruimte aan huis en op de bovenste verdieping komen twee prachtige studio’s”, legt Milja uit.

Waarom we dit doen? Omdat we het als een uitgelezen kans zien en we geloven in het succes van een B&B op deze locatie.

“We wonen midden in het centrum, vlakbij het station en naast een prachtig park. Door de vele activiteiten is Bergen op Zoom populair, ook bij mensen van buiten de stad. Wat ons betreft succes gegarandeerd”, lacht Milja.

Ongestoord genieten

Vanzelfsprekend stortte Ferry zich op de tekeningen en begeleiding van de renovatie. “Na flink wat gepuzzel, besloten we om studio’s te realiseren, met elk een eigen keuken/pantry, apart toilet en badkamer. De grootste studio heeft openslaande deuren naar het dakterras. Een heerlijke plek met uitzicht over hartje Bergen op Zoom”, concludeert Ferry.

Vrijheid – blijheid

Milja is meer van de beleving en verzorging. “Ik wil dat onze gasten zich straks thuis voelen, onder andere doordat we de mooie authentieke details van het pand bewaren en het eigentijds, comfortabel en warm inrichten. Daarnaast gaan we voor ‘vrijheid – blijheid’. Daarmee bedoelen we dat onze gasten kunnen kiezen wat ze het liefste willen: een compleet verzorgd ontbijt, een koelkast gevuld met lekkers of een wijntje met tapas. Uiteraard halen we onze boodschappen bij lokale Bergse bedrijven zoals de overheerlijke koffie en thee van Crusio, het brood van de befaamde Broodbakker of de bubbels van Tapavino. We houden van lekker eten en daarmee willen we onze gasten ook verwennen!”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief