Op deze terrasjes in Bergen op Zoom zit je middenin de natuur!

Verhalen / Culinair

Wil je vaker lezen over Bergen op Zoom?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Waarin ben je geïntereseerd?

Bedankt voor je aanmelding voor onze nieuwsbrief!

Lunchen terwijl je onder de bomen zit. Of in de zon, met een weids uitzicht op de heide. Het kan gelukkig allemaal in de omgeving van Bergen op Zoom! Wij verzamelden een paar leuke terrasjes in de omgeving van Bergen op Zoom waar je middenin de natuur je lunch opeet… Extra lekker, dus!

Villa Heidetuin

Groener en serener dan bij Villa Heidetuin kan het haast niet. Dit prachtige plekje is een mooie combinatie van een vleugje Frankrijk met de Brabantse gastvriendelijkheid, en dat middenin de bossen van Landgoed Lievensberg. Wie hier aanschuift voor een kop koffie of een lunch zal écht even helemaal tot rust komen… Daar zorgen de vriendelijke eigenaren Don en Ingrid wel voor! PS: na de lunch nog niet uitgekeken bij Villa Heidetuin? In de mooie woning runnen Don en Ingrid een bed & breakfast, dus je kunt er een nachtje aan vastplakken!

Adres: Balsedreef 4, 4624 RA Bergen op Zoom

Stayokay

Een splinternieuw modern gebouw tussen de talloze bomen van Landgoed Lievensberg: welkom bij Stayokay Bergen op Zoom! Een prachtige plek voor een lekkere lunch, of dat nu binnen is of buiten. De voorkeur gaat wat ons betreft natuurlijk naar een tafeltje in het groen, maar mocht het weer het niet toelaten is het ook geen straf om hier binnen te zitten. De sfeervolle, moderne ruimte is

Adres: Boslustweg 1, 4624 RB Bergen op Zoom

De Berk

Beeld je even in: na een klein uurtje rustig wandelen over het zachte zand van de Bergse Heide, plof je heerlijk neer in één van de stoelen of loungebanken van brasserie De Berk terwijl er niet veel later een ijskoud drankje op tafel staat… Klinkt dat niet als een fijne middag? Eigenaar Resa Smit runde toen hij met De Berk begon al enkele jaren het kwalitatieve restaurant Le Bouleau, een paar meter verderop, en zag kansen in het leegstaande horecapand. En met recht! Inmiddels is het één van de drukst bezochte lunchplekken van Bergen op Zoom. En hoewel het er bijna altijd druk is, geeft de natuur rondom De Berk een gevoel van rust. Een heerlijke plek in de Bergse natuur, dus!

Adres: Bemmelenberg 21, 4614 PG Bergen op Zoom

De Schaft

Als we het hebben over mooie natuur in Bergen op Zoom, mag Fort de Roovere niet ontbreken. Een prachtig natuurgebied met de beroemde Mozesbrug en sinds kort ook de uitkijktoren Pompejus als hoogtepunten. En gelukkig kun je hier ook een lekker drankje doen of wat eten! Bij De Schaft, aan de voet van deze Mozesbrug en Pompejus, om precies te zijn. Verwacht geen luxe lunch, maar eerder een simpel eetcafé temidden van de natuur. Ook leuk: bij de Schaft kun je heerlijke bieren van de Scheldebrouwerij drinken, bier dat zijn oorsprong heeft in Bergen op Zoom. Gezelligheid in elk geval gegarandeerd!

Adres: Ligneweg 3a, Halsteren