Pack2pack blijft zitten waar die zit

Verhalen / Bedrijven
Wie

John Linders, plantmanager bij pack2pack

Wat

Gespecialiseerd in de productie van verpakkingsmaterialen uit blik voor het industriesegment

Waar

Steenbergseweg 41, 4661 RH, Halsteren

John Linders van het bedrijf pack2pack

Met de komst van de A4 kreeg Bergen op Zoom een centrale positie tussen de mainports van Antwerpen, Rotterdam en Zeeland. Daarnaast maakt het Schelde-Rijnkanaal – de directe waterverbinding tussen Rotterdam en Antwerpen – de Bergse industrie over water uitstekend bereikbaar. Naar verwachting zal in 2018 een containerterminal in de buitenhaven worden gerealiseerd. Steeds meer grote multinationals maar ook midden- en kleinbedrijven willen zich vestigen op een van de Bergse bedrijventerreinen. Deze zijn onderverdeeld in: Theodorushaven / Noordland / De Poort, Lage Meren Meilust in Bergen op Zoom, Oude Molen en Wouwseweg in Halsteren. “Het bedrijf pack2pack besloot 75 jaar geleden om zich te vestigen in Halsteren en het management is ook niet van plan om te vertrekken”, lacht John Linders, plantmanager.

Wil je vaker lezen over Bergen op Zoom?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Waarin ben je geïntereseerd?

Bedankt voor je aanmelding voor onze nieuwsbrief!

Constructief

Toen pack2pack – in de volksmond bekend als de Plametha – zich 75 jaar geleden vestigde in het kleine witte huisje aan de Steenbergseweg 42, was er geen sprake van een A4, goed geoutilleerde bedrijventerreinen en containerterminals. “Wij zijn ontzettend blij met de komst van de A4 en ook de toekomstige containerterminal juichen wij toe. Naast deze faciliteiten is het vanwege de goede contacten met de gemeente Bergen op Zoom ook prettig ondernemen. Tijdens meerdere uitbreidingen en problemen met betrekking tot het ontsluiten van het vrachtverkeer is op een constructieve wijze samengewerkt”, benadrukt John. “Ook dit jaar moeten we weer met elkaar om de tafel want pack2pack zit verlegen om nog meer opslagruimte.”

Het bedrijf pack2pack besloot 75 jaar geleden om zich te vestigen in Halsteren en het management is ook niet van plan om te vertrekken.

Pack2pack

Wanneer je voor het gebouw van pack2pack staat, kun je niet vermoeden wat een enorm bedrijf erachter schuil gaat. Het bedrijventerrein beslaat in totaal 7 hectare grond waarop verschillende laagbouw gebouwen staan. Pack2pack produceert er industriële blikken verpakkingen, die bestemd zijn voor de voeding-, verf- en de chemische industrie. Denk aan producten zoals: oliën, vetten en boter, verf op solvent- en waterbasis, schoonmaakmiddelen, motoroliën etc.
In totaal verlaten er zo’n 30 miljoen blikken per jaar het magazijn, die voornamelijk hun weg vinden naar de Europese afzetmarkt. De blikken worden volledig geautomatiseerd en in eigen huis geproduceerd inclusief de kleine onderdelen én de fullcolour prints op de blikken.

Groeiend

John: “Het bedrijf floreert als nooit tevoren en dat maakt dat we doorlopend op zoek zijn naar goed en verantwoordelijk personeel. Door onze ligging en goede bereikbaarheid kunnen we daarbij vissen uit verschillende vijvers namelijk die van West-Brabant, Zeeland, Zuid-Holland en zelfs van België. En dat is nog een belangrijke reden om vooral te blijven zitten waar we nu zitten.”

Wij zijn ontzettend blij met de komst van de A4 en ook de toekomstige containerterminal juichen wij toe.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief