‘Precies wat we zochten: een historisch ogend huis, met het gemak van nieuwbouw’

Verhalen / Wonen

Wil je vaker lezen over Bergen op Zoom?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Waarin ben je geïntereseerd?

Bedankt voor je aanmelding voor onze nieuwsbrief!

Ze zijn geboren en getogen in Hulst, maar besloten drie jaar geleden naar Bergen op Zoom te verhuizen. Patrick en Wendoline Tack: “We zochten een historisch ogende woning, maar dan onderhoudsvrij. In een stad waar voldoende te doen is.” Zodoende vielen ze voor de Prinsenkaai, op nieuwbouwwijk de Nieuwe Kaai in Bergen op Zoom. Toch staat hun woning twee jaar later alweer in de verkoop, maar niet omdat ze Bergen op Zoom of de woning beu zijn…

Patrick en Wendoline studeerden in Breda, waar ze een geslaagde studententijd hadden. Na de studie trokken ze terug naar hun geboortestad Hulst, waar ze vervolgens weer acht jaar woonden. Wendoline: “Alleen kwamen we er daar achter dat Hulst niet heeft wat we zochten. Inmiddels hadden we twee dochters en voor hen was er weinig aanbod qua naschoolse activiteiten. Voor een sportvereniging moesten we uitwijken naar Middelburg, en er was zelfs sprake van het verdwijnen van de enige middelbare school in Hulst.”

Patrick: “Eigenlijk misten we Brabant een beetje. De gezelligheid van hier. Zodoende zijn we verder gaan zoeken en kwamen we uit in Bergen op Zoom.” Wendoline: “Toen we hier kwamen kijken, waren we verrast door de prachtige historische panden in de binnenstad. En de gezelligheid, de vele evenementen. Toen ik hoorde over nieuwbouwwijk de Nieuwe Kaai wist ik: dit wordt het.”

Met uitzicht op de haven van Bergen op Zoom wonen Patrick en Wendoline inmiddels alweer twee jaar aan de Prinsenkaai 48, een huis dat wel iets wegheeft van een Amsterdams grachtenpandje. Met plezier. Wendoline: “De ligging van dit huis is fantastisch. Binnen vijf minuten staan we op de Grote Markt van Bergen op Zoom, maar ook op het strandje van de Boulevard. Of in de bossen. Dat maakt hier wonen zo leuk: alles is dichtbij.” Patrick: “En het is gewoon erg gezellig in deze nieuwe wijk. Het is een mooie mix geworden van jonge gezinnen en ouderen. Onze twee dochters spelen hier graag op straat.”

Toch hebben ze besloten de woning te verlaten. Waarom, is dan de vraag die volgt. Patrick: “Onze grote droom is altijd geweest om een eigen huis te bouwen. Nu deed die kans zich voor in Halsteren. Dus hebben we besloten daarheen te trekken.” Wendoline: “Wat niet wegneemt dat we deze plek gaan missen. Vooral de korte afstand naar de binnenstad, dat was fantastisch hier. Dat maakt dat deze woning meer is dan een woning. Het is beleving. Dankzij deze plek heb ik Bergen op Zoom in korte tijd heel goed leren kennen en daar ben ik dankbaar voor. We hopen dan ook dat er kopers voor dit huis komen die net zoveel van de woning gaan houden als wij hebben gedaan!”