Rust en ruimte, en toch overal vlakbij

Verhalen / Wonen
Wie

Familie Verbiest

Waar

Kastanjelaan 118, Halsteren

Familie Verbiest

Marieke en Peter Verbiest wonen in de Halsterse Kastanjelaan en zijn volop bezig met het verfraaien van hun woning. Het begon met een nieuwe keuken maar van het één komt altijd het ander. Gelukkig hebben ze ook nog tijd voor plezier, zoals ritten maken in hun indrukwekkende Amerikaanse classic, natuurlijk mét hun dochtertje Roxanne.

Natuurlijk maak je geregeld een praatje op straat, het sfeertje is hier goed en rustig.

Wil je vaker lezen over Bergen op Zoom?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Waarin ben je geïntereseerd?

Bedankt voor je aanmelding voor onze nieuwsbrief!

Vanzelfsprekend is ieder kind bijzonder, maar Roxanne is nog net wat specialer. Fysiek is ze acht maar verstandelijk nu een jaar of vier. Hoe dat precies kon gebeuren is nooit duidelijk geworden en het maakt haar ouders ook niets meer uit. Marieke: “Ze werd helemaal niet blij van al die onderzoeken en ziekenhuizen, dus daar zijn we mee gestopt. Het voegt niets meer toe. We willen vooral dat ze gelukkig is.”

Werkvreugde

Peter werkt bij Philip Morris, als onderhouds- en storingsmonteur. Hij is blij dat hij mocht blijven, nadat het bedrijf een serieus deel van de sigarettenproductie verhuisde naar het buitenland. “Het is ook goed om te zien dat de Bergse vestiging toch weer groeit”, vertelt hij. “Ze gaan hier de tabak voor elektrische sigaretten maken en dat is een aantrekkende markt. Er komen dus weer uitbreidingen.” Zelf werkt hij niet in het nieuwe deel van de fabriek; “Dat is een compleet andere, afgesloten wereld.”

Onderweg stoppen mensen, soms zwaaien ze of maken ze foto’s.

Marieke heeft een baan als postbezorger en geniet daar echt van, vertelt ze: “Ik heb een vaste wijk en daar ken je op een gegeven moment heel veel mensen. Je wordt de praatpaal van de buurt, heel gezellig.”
Ook in hun eigen wijk wonen ze met veel plezier. “We lopen hier de deur niet plat bij elkaar maar als er wat is kun je op elkaar rekenen. En natuurlijk maak je geregeld een praatje op straat, het sfeertje is hier goed en rustig.” Die rust is ook fijn en nodig voor Roxanne, al gaat die wél graag mee toeren in de grote paarse slee van haar vader. Peter vertelt: “Als we met z’n drieën zijn zit ze achterin natuurlijk. Maar tijdens pappadag ga ik ook wel eens een stukje met haar rijden en dan mag ze voorin.” Met een grote glimlach: “Dan zit ze als een koningin te wuiven naar de mensen.”

Prima uitvalsbasis

De wagen trekt natuurlijk ook veel bekijks. Marieke: “Onderweg stoppen mensen, soms zwaaien ze of maken ze foto’s. En bijna altijd zijn ze verbaasd dat er een kind achterin zit. Blijkbaar past dat niet in het plaatje.” Marieke en Peter rijden geregeld naar plaatsen als Rotterdam, Antwerpen of Zeeland. Hij: “Je woont hier heerlijk centraal, en bent overal zó.” Zijn vrouw vult aan: “Maar we vermaken ons hier ook prima hoor. We houden van wandelen en gaan dan bijvoorbeeld graag naar Fort de Roovere met Roxanne. Heerlijk plekje om tot rust te komen.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief