Sinterklaas in Bergen op Zoom, hij komt weer!

Verhalen / Evenementen

Wil je vaker lezen over Bergen op Zoom?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Waarin ben je geïntereseerd?

Bedankt voor je aanmelding voor onze nieuwsbrief!

Sinterklaas houdt van Bergen op Zoom, want ook dit jaar komt hij weer met de boot onze haven binnenvaren! En natuurlijk neemt hij de nodige cadeautjes mee. Maar wat komen de goedheiligman en zijn pieten nog meer doen in onze stad de komende tijd? Wij spraken met wat pieten die het ons vertelden…

Studio Pepernoot: elke schooldag een uitzending!

In tegenstelling tot voorgaande jaren komt Studio Pepernoot dit jaar met elke dag een nieuwe aflevering. Hoor je dat goed? Elke schooldag. Élke schooldag! Zo hoef jij niets te missen van de avonturen die Zoekpiet, Bakpiet en Bedenkos meemaken. En dat zijn er nogal wat! Bekijk hier alle afleveringen.

17 november: intocht in de haven van Bergen op Zoom

En dan… Het grote moment! De intocht van Sinterklaas in de haven van Bergen op Zoom! Op zaterdag 17 november komt de goedheiligman met Pakjesboot 11 onze Theodorushaven binnen varen, natuurlijk met zijn talloze enthousiaste pieten.

13.00 uur – Aanvang programma Loswal, Theodorushaven
13.30 uur – Aankomst Pakjesboot 11
14.00 uur – Vertrek intocht naar het centrum
15.00 uur – Officieel ontvangst Sint Nicolaas en Pieten op de Grote Markt

De route vanaf de loswal van de Theodorushaven:
Boerenverdriet – Burgemeester Stulemeijerlaan – Steenbergsestraat – Fortuinstraat – Grote Markt

18 november: Sints Muziekspektakel

Zin om lekker te dansen met Zwarte Piet? Dat kan! Op zondag 18 november is iedereen welkom in de Stoelemant om lekker te swingen. De muziekpieten zijn deze dag dicht bij de kinderen en het huisorkest van Sinterklaas is aanwezig. Leuk cadeautje: de toegang is gratis. Zorg dat je er bij bent, 14.30 uur in de Stoelemat!

Zondag 25 november: De stallen van de Sint

Op deze dag staan de dierenvriendjes van Sinterklaas centraal in het Groot Arsenaal. Daar kunnen de kinderen namelijk een kijkje krijgen in de stallen van de Sint! De dag begint met een theatershow en er worden dierenspelletjes gespeeld met de pieten. En natuurlijk is Sinterklaas zelf aanwezig voor een ontmoeting met de kinderen. Een kaartje voor deze dag kost 6,50. Meer informatie is hier te vinden.

28 november: kindervoorstellingen in Theater De Maagd

Eigenlijk meer nog dan een voorstelling mogen we spreken van een heuse musical! Met zoveel liedjes, dans, decor en kostuum kijken kinderen in theater De Maagd hun ogen uit. Dit jaar heet het verhaal ‘Het paard van Sinterklaas en zijn dierenvriendjes’.

De kaartverkoop voor de Kindervoorstellingen is op zondag 18 november aan de kassa’s van de Stoelemat. Om 13.30 uur gaan de kassa’s open. Na de kaartverkoop begint de muzikale show van Sint’s Muziekspektakel in de Stoelemat.

30 november: lampionnenoptocht

Deze avond mag je eigenlijk niet missen! De lampionnenoptocht is al jaren een begrip in Bergen op Zoom. De enorme stoet van kinderen, ouders, lichtjes, muziek en Pieten zorgt altijd weer voor een onvergetelijke avond, voor zowel jong als oud. Dit jaar verzamelen we voor het eerst op het Beursplein, om 18.45 uur. Bedenkos, Zoekpiet en Paardenpiet zijn niet zo goed in wachten, dus zij zorgen voor leuk vermaak van de kinderen daar.

Uiteraard mogen alle kinderen een lampion meebrengen. Heb je zelf geen lampion? Koop er dan eentje in Sints winkeltje op het Beursplein.

18.45 uur: verzamelen Beursplein
19.00 uur: de stoet vertrekt door de binnenstad

Route: Beursplein – Steenbergsestraat – Fortuinstraat – Grote Markt – Sint Annastraat – Kortemeestraat – Kremerstraat – Zuivelstraat – Wouwsestraat – Sint Josephstraat – Voetboog – Lombardestraat – kiosk Thaliaplein

2 december: Sinterklaas-gezinsviering

Zoals elk jaar is er in de Lourdeskerk een gezinsviering met Sint Nicolaas en zijn pieten. Daar vieren we de (bijna) verjaardag van de Sint.

11.00 uur: Onze Lievevrouw van Lourdeskerk, Prins Bernardlaan 66