Slapen in het oudste hotel van Nederland

Verhalen / Slapen
Grand Hotel de Draak gelegen naast het Oude Stadhuis

Wil je vaker lezen over Bergen op Zoom?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Waarin ben je geïntereseerd?

Bedankt voor je aanmelding voor onze nieuwsbrief!

Dat kan in Bergen op Zoom! Bij Grand Hotel de Draak om precies te zijn.

Het is een prachtig eeuwenoud pand op de Grote Markt van de bourgondische stad. Een pronkstuk waar menig Bergenaar trots op is. Je kunt hier kiezen uit aangename kamers, smaakvolle suites en volledig ingerichte appartementen.

Elke ruimte is uniek door authentieke bouwelementen

Résidence Dagmara stamt uit 1897 en ligt eveneens aan de Grote Markt, schuin tegenover De Draak. De kamers zijn zeer ruim en hebben fraaie, hoge plafonds. Voor de ultieme ontspanning kun je gebruik maken van de aanwezige wellness faciliteiten. Genieten van culinaire hoogstandjes kun je in Restaurant Hemingway. Bij mooi weer is het prima vertoeven op het terras met uitzicht op de Grote Markt.

Een van de kamers in Grand Hotel de Draak

Hoewel het exacte oprichtingsjaar onbekend is, staat vast dat de Draak sinds 1397 bestaat. In dat jaar legt een grote stadsbrand vrijwel alle gebouwen aan het marktplein van Bergen op Zoom in de as. Twee panden ontsnappen aan de vuurzee: de Oliphant en de Draeck. Ook de stadsarchieven vielen aan de brand ten prooi. Volgens de in 1406 nieuw aangelegde stadsarchieven had de Draak vanaf het begin de functie van stadsherberg.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief