Deze stad maakt dromen waar

Verhalen / Wonen
Wie

Wouter van de Watering

Waar

Zuid-Westsingel 130, Bergen op Zoom

Wouter van de Watering

Wouter van de Watering is hier geboren en getogen. Hij komt uit een familie die al enorm veel generaties diep geworteld zit in de Bergse samenleving. Zelf heeft ie twee grote passies. Op één staat film maken en op twee theater. Van het eerste wist hij zijn vak te maken en daarom woonde hij een jaar of vijf in Hilversum. Na die studie kwam hij snel terug en sinds kort heeft ie een eigen stek in de appartementen aan de Zuid-Westsingel.

Ik wilde graag een plekje bij het centrum en dat is gelukt.

Wil je vaker lezen over Bergen op Zoom?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Waarin ben je geïntereseerd?

Bedankt voor je aanmelding voor onze nieuwsbrief!

“Met een prima uitzicht op De Kiek”, klinkt het enthousiast. ‘De Kiek’ is de volksnaam voor stadspark Kijk-in-de-Pot, een plek waar de filmmaker graag komt. “Om m’n gedachten te ordenen maar ook met vrienden, heerlijk om daar te zijn.” Hij heeft nu al zin in het Foodstoet festival dat er in september gaat plaatsvinden. “Die plek leent zich enorm voor zo’n belevingsgericht evenement.”
Het bevalt dus hier? “Nogal!”, klinkt het stellig. “Ik wilde graag een plekje bij het centrum en dat is gelukt. Lekker als je uit wilt gaan, supermarkten genoeg in de buurt, centraal gelegen als ik andere vrienden wil bezoeken en vlak bij het station. Wouter geeft namelijk ook les over het filmvak in Amsterdam en reist dus wekelijks meermaals heen en weer met de trein. Toch koos hij ervoor om weer in Bergen op Zoom te willen wonen, met een duidelijke reden.

Je vindt hier een enorme bron aan creativiteit en cultuur.

Stad vol mogelijkheden

Films maken is een zeer intensieve en kostbare aangelegenheid, zo blijkt. “Van al mijn voormalige studiegenoten zijn er echt maar een paar die dat al gelukt is. Ik heb het mede aan deze stad te danken dat het wél kon.” Wouter heeft inmiddels drie volwaardige speelfilms op z’n naam staan. Producties die hij maakte met filmcollectief Chillground maar ook met hulp van héél veel andere mensen. “Precies dat maakt Bergen op Zoom wel echt uniek”, vertelt de filmmaker. “Je vindt hier een enorme bron aan creativiteit en cultuur. Het is echt geen filmstad maar wél een plaats waar bijna iedereen iets doet op cultureel gebied. En bijna al die mensen helpen elkaar.” Precies daarom lukte het om drie volwaardige rolprenten af te leveren, op het hoge niveau dat de perfectionistische maker zichzelf oplegt. Alleen al om die reden woont hij hier weer met heel veel plezier. Deze stad maakt dromen waar.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief