Erik en Nomi kiezen voor Bergen op Zoom

Verhalen / Wonen
Nomi en Erik

Wil je vaker lezen over Bergen op Zoom?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Waarin ben je geïntereseerd?

Bedankt voor je aanmelding voor onze nieuwsbrief!

Stralend stel kiest voor Bergen op Zoom en gaan voor centraal en gezellig.

Nomi Hermus (30 jaar) werkt als onderzoeksmedewerkster op de afdeling radiologie en nucleaire geneeskunde in het Erasmus Rotterdam. Haar vriend Erik van der Linden (32 jaar) werkt als ingenieur bij een elektriciteitscentrale in Zeeland. Ze kennen elkaar een jaar en wonen sinds begin 2016 samen in het huis van Erik in Goes. “Samenwonen bevalt ons zo goed, dat het tijd werd om op zoek te gaan naar een  toekomstproof huis. We hebben gekozen voor een nieuwbouwwoning, project Nieuwe Kaai fase 2, in Bergen op Zoom”, legt Nomi uit.

Centraal en gezellig

Het verliefde koppel had nogal wat noten op hun zang: hun toekomstige huis moest centraal liggen, zodat Erik binnen het uur naar zijn (studenten)vrienden in Delft/Leiden kan rijden. Nomi vindt het fijn om haar vrienden en familie in Dordrecht te bezoeken. “Daarnaast wilden we absoluut wonen in een leuk stadje, waar veel te doen is. Het liefst in of vlakbij het centrum. Ons nieuwe huisje, dat eerste kwartaal 2017 wordt opgeleverd, voldoet aan al onze wensen”, beaamt Nomi. Als fervent zeiler ging er voor Erik nog een wens in vervulling. “Ik heb tijdens mijn studententijd altijd fanatiek gezeild en heb nu ook een klein sportbootje. Waarschijnlijk kan ik deze stallen in de haven vlakbij ons nieuwe huis. Voor het maken van tochten is Bergen op Zoom een prima uitvalsbasis.”

Dat we het liefst in Bergen op Zoom wilden wonen, stond voor ons al snel als een paal boven water.

Zoektocht

Tijdens de zoektocht naar het ideale huis bezochten Nomi en Erik oude en nieuwe huizen in tal van steden. “Dat we het liefst in Bergen op Zoom wilden wonen, stond voor ons al snel als een paal boven water. Bergen op Zoom ligt centraal, is echt een leuke stad waar veel evenementen worden georganiseerd, met veel faciliteiten zoals de nieuwe bioscoop en een aantrekkelijk winkelgebied. Slenteren door het centrum of een ijsje eten bij ’t Strandhuys op de Boulevard, voelt gewoon goed”, aldus Nomi. “Wel hadden we allebei een ander idee over het soort woning. Nomi valt op oude huizen, van die verbouwprojecten. Ik wilde liever een ‘kant-en-klare’ woning inclusief goede isolatie”, onderstreept Erik. Nomi: “Ons nieuwe huis aan het ‘Hof van Wana’ heeft een typisch jaren 30-uitstraling met leuke witte gekeifde muren, is perfect geïsoleerd, we mogen het naar eigen inzicht indelen én we kunnen er volgend jaar zo in. Perfect dus!”

Slenteren door het centrum of een ijsje eten bij ’t Strandhuys op de Boulevard, voelt gewoon goed”, aldus Nomi.

Plannen

Nomi en Erik hebben het voornemen om zich onder te dompelen in het sociale leven van Bergen op Zoom. “Ik heb al veel gehoord over bijvoorbeeld carnaval ofwel Vastenavend, ProefMei, JazzBoZ en andere leuke evenementen. Ik heb er zo’n zin in”, lacht Nomi. “We gaan ook samen op dansles zodat we naast onze nieuwe buren, snel andere nieuwe mensen leren kennen.”

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief