Tips: wat te doen in het paasweekend in Bergen op Zoom

Verhalen / Tips

Wil je vaker lezen over Bergen op Zoom?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Waarin ben je geïntereseerd?

Bedankt voor je aanmelding voor onze nieuwsbrief!

We boffen: er staat niet alleen een extra lang weekend voor de deur, het wordt ook nog eens heerlijk lenteweer! En nóg leuker: er is veel leuks te doen dit Paasweekend in Bergen op Zoom. Benieuwd waar jij na het zoeken van je paaseieren moet zijn? Hieronder vind je onze tips.

Kermis Kijk in de Pot

Inmiddels traditie met Pasen: de paaskermis van Bergen op Zoom! Ook dit jaar heeft de organisatie weer gezorgd voor een bijzonder attractieve kermis met tal van nieuwe attracties.Er is weer van alles te beleven dit jaar: een Familieachtbaan voor groot en klein, dwalen in het Escape doolhof, sensatie in de Booster, Street dance of Deca Dance en nog veel meer. Alle informatie vind je hier.

Stadsspeeltuin heropent de poorten

Stadsspeeltuin Van Glymes aan de Boulevard in Bergen op Zoom heropent dit paasweekend eindelijk de poorten! Met weliswaar iets minder speeltoestellen dan voorheen, maar wel met gratis entree. Eten en drinken meenemen mag. Van de aanwezige toiletten kan gebruik gemaakt worden.

Opening & paaseieren zoeken Zwembad De Melanen

Zwembad De Melanen had geen beter weekend kunnen uitkiezen om het seizoen te openen. Met dik twintig graden op de teller is het heerlijk plonzen in het koude water! Op zondag 21 april om 10.00 uur gaan de deuren open en alle bezoekers hebben deze dag gratis toegang. Je kan een plons nemen of direct op zoek gaan naar de verstopte paaseieren op het terrein. Echte speurneuzen kunnen ook op zoek gaan naar een gouden exemplaar, waarmee je een seizoens-abonnement kunt winnen. De allerkleinsten maken tevens kans op te gekke prijzen als zij verkleed komen als hulppaashaas. De speurtocht zal ongeveer tot 11.00 uur duren.

Toneelgroep Phoenix in het Vestzaktheater: Doodsoorzaak chocola

Zin in een toneelvoorstelling? In Vestzaktheater het Zwijnshoofd voert toneelgroep Phoenix de voorstelling Doodsoorzaak: chocola op. Een tipje van de sluier van het verhaal: in het compleet verbouwde Weidebroek Health Centre stijgt de spanning tot ongezonde hoogtes: een gestreste nieuwe directeur nadat de vorige eigenaar dood is aangetroffen achter zijn bureau, een zomerstorm die de heropening in gevaar brengt en tot overmaat van ramp blijkt ook niemand zijn leven zeker… Meer informatie vind je hier.

Lage Landen, schatten uit het Rijks

Vijf stadsmusea in Nederland werken samen met het Rijksmuseum Amsterdam. Het Westfries Museum uit Hoorn, het Hannemahuis in Harlingen, Stedelijk Museum Zutphen, Museum Gouda en het Markiezenhof in Bergen op Zoom. Op de expositie Lage Landen zijn 38 landschappen uit de zeventiende tot en met de twintigste eeuw te zien. Ze zijn van bekende schilders als Jacob van Ruisdael, Paul Gabriël en van kunstenaars van recenter datum, zoals Jozef Israëls, de broers Jacob en Willem Maris en Willem Roelofs. Meer informatie vind je hier.

Foto-expo Brabantse Wal: Nederland in een notendop

Parallel aan de expositie Lage landen, schatten uit het Rijks (samenwerking met het Rijksmuseum) exposeert Erik de Jonge met zijn foto’s onze prachtige regio: de Brabantse Wal. Erik de Jonge werkt als boswachter bij Brabants Landschap en is een fanatiek natuurfotograaf. Ongekende schoonheid, eindeloos ontdekken en diepe verwondering. Dat is wat de natuur ons biedt en wat Erik erin ziet en ervaart. Nooit weet je alles. Steeds word je verrast. Meer informatie vind je hier.

Luisterconcert IJssalon Emma’s

Als voorproefje op JazzBoZ 2019 organiseert het evenement twee luisterconcerten in de kelder van IJssalon Emma’s. Met op zondagmiddag 21 april de eerste. Deze middag speelt de band SUBJECT // OBJECT zijn beste jazznoten. Geniet van dit intieme luisterconcert op een unieke locatie in Bergen op Zoom! Meer informatie vind je hier.

Flat Night Out in Café ’t Slik

Swingen geblazen! Op zondagavond 21 april staat de altijd gezellige band Flat Night op het podium in Café ’t Slik. Met knallende covers is een feestje gegarandeerd! Zorg dat je erbij bent, zondagavond om 22.00 uur in ’t Slik.