Titia en Denis hebben waarschijnlijk het mooiste uitzicht van Bergen op Zoom

Verhalen / Wonen

Wil je vaker lezen over Bergen op Zoom?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Waarin ben je geïntereseerd?

Bedankt voor je aanmelding voor onze nieuwsbrief!

Vanaf het ene balkon kijk je over de binnenstad naar de Peperbus. Vanaf het andere balkon kijk je uit over het water. ,,We hebben hier een prachtig plekje”, lacht Titia van der Burgh. ,,En op een ideale locatie: je loopt zo naar de binnenstad.”

Titia en Denis wonen in het appartementencomplex Havenstaete, naast bioscoop Kiek in de Pot. Ongeveer een jaar geleden trokken ze erin. ,,Helemaal casco, er zat zelfs geen wc in”, vertelt Titia. ,,In het begin was het echt kamperen. Geen keuken, geen badkamer. Gelukkig troffen we hele lieve buren, die vaak voor ons kookten.” Er moest dan ook flink geklust worden. ,,Denis heeft bijna alles zelf gedaan. Ja, het is prachtig geworden, hè.” En met een glimlach: ,,Het duurde alleen wat langer.”

Plaatje

Het appartement is inmiddels bijna klaar, alleen het douchescherm en de afzuigkap moeten nog geplaatst worden. Maar het is dan ook echt een plaatje. Een industriële look, met deuren van staal en glas, een ruimte die slaapkamer en badkamer ineen is, een doorkijkhaard tussen woon- en slaapkamer en een heerlijke loungeset op het ruime balkon. ,,Daar hebben we al heel veel zomeravonden van genoten. ’s Avonds, als de zon ondergaat in de Binnenschelde, is het hier echt prachtig.”

Verknocht aan Bergen op Zoom

Geen van beiden komen uit Bergen op Zoom. Titia komt uit Oud-Beijerland, Denis uit Amsterdam. ,,Toen ik Denis leerde kennen, woonde hij al in Bergen”, zegt Titia. ,,Binnen vijf maanden woonde ik bij hem. Ik was meteen verknocht aan Bergen op Zoom. De mensen zijn hier zo vriendelijk, net een grote familie. Ik heb geen moment onwelkom gevoeld.” Later woonden ze ook nog een tijdje in Oude Tonge. ,,In de zomer was het prachtig, aan het water, heel toeristisch. Maar in de winter is het er wel heel erg stil. Binnen een jaar had ik het daar wel gehad. Dus toen Deen een nieuwe baan kon krijgen, heb ik gezegd: ,,Dat is goed, maar dan gaan we wel meteen terug naar Bergen op Zoom!”

Alles dichtbij

Denis vond het prima, maar wilde wel een huis in de stad, met een tuin of balkon en genoeg parkeerruimte. ,,Hij dacht dat ik dat toch niet kon vinden, maar kijk maar eens waar we nu zitten”, lacht Titia. Het stel voelt zich er al helemaal thuis. ,,We doen al regelmatig een borrel met de andere bewoners, het wordt hier steeds gezelliger. Bovendien hebben we alles dichtbij: je loopt zo naar de Boulevard, winkelcentrum De Zeeland en de binnenstad. Hier willen we nooit meer weg.” En zo ziet het er uit:

titia en denis uitzicht
titia en denis uitzicht
titia en denis uitzicht
titia en denis uitzicht
titia en denis uitzicht
titia en denis uitzicht