Uitkijken over heel de stad en het bos

Verhalen / Wonen
Wie

Monique Pals

Waar

Heiningen 227, Bergen op Zoom

Uitzicht vanaf het appartement van Monique Pals

Als je Monique Pals vraagt zichzelf te omschrijven heeft ze het over ‘Geordende chaos’. “Zowel mijn huis, administratie als ikzelf”, lacht ze. Toch ziet haar flat er zeer opgeruimd uit als we er op de koffie zijn. Het lijkt dus mee te vallen. Eerst maar eens een blik naar buiten werpen. Wat een uitzicht! Het is wat heiig maar zelfs dan kijk je uit over heel de stad en de regio.

Ik voelde me hier meteen thuis, én welkom!

Wil je vaker lezen over Bergen op Zoom?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Waarin ben je geïntereseerd?

Bedankt voor je aanmelding voor onze nieuwsbrief!

Monique woont nu drie jaar in de Heiningenflat en met veel plezier. Ze komt uit Halsteren en vertrok op haar 21e naar Steenbergen, waar ze moeder werd. Toen haar relatie er stuk liep en ze iemand anders ontmoette, werd het Ossendrecht. Helaas mocht ook dat niet blijven duren. “Ik wilde toen een betaalbaar plekje in de stad, niet te ver van bijvoorbeeld het station. Dat werd dus deze flat. Kan me nog goed herinneren hoe het was om hier naar toe te verhuizen. Dat was de eerste Koningsdag en aan het gebouw wapperden allemaal vlaggen. Wat voelde ik me welkom!” Ze zegt het met een grote, relativerende lach op haar gezicht. Niet alleen haar woning is opgeruimd, haar karakter is het ook.

Meteen geaccepteerd

Monique over ‘haar’ Heiningen: “Ik voelde me hier meteen thuis, én welkom! Ben tegenwoordig actief lid van de bewonerscommissie. We organiseren hier van alles, van een jaarlijkse rommelmarkt tot watergevechten voor de kids. We hebben ook een eigen bibliotheek en fietsenmaker. Er is best een wij-gevoel onder veel mensen. We lopen de deur niet plat bij elkaar maar zijn er wel als het nodig is. Best bijzonder toch? Eén flat bestaat al uit 120 woningen en er wonen 28 verschillende nationaliteiten. Je komt elkaar allemaal tegen in de lift, dus contact ontstaat er vanzelf.”

Of ze veel de stad in gaat? “Niet zo heel vaak. Zowel m’n portemonnee als gezondheid staan dat niet altijd toe. Maar ik ga bijvoorbeeld wel graag met een vriendin naar de Palm Parkies avonden op het Wilhelminaveld. Heerlijk zomergevoel!” Verder vermaakt Monique zich prima hier, als drukke vrijwilliger voor de bewonerscommissie, met haar twee katten en dat prachtige uitzicht. Aan de ene zijde uitkijken over de bossen van Bergen op Zoom, aan de andere op al die iconische gebouwen van de stad. Je kunt het slechter treffen…

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief