Uitstreekend brengt de Brabantse Wal asperges naar jouw keuken!

Verhalen / Culinair
Van links naar rechts: Rachel Buuron, Ferry de Weert en Erlijn Elseman

Wil je vaker lezen over Bergen op Zoom?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Waarin ben je geïntereseerd?

Bedankt voor je aanmelding voor onze nieuwsbrief!

Het ‘witte goud’ van de Brabantse Wal steekt letterlijk de kop weer op. Er zijn weer asperges van de Brabantse Wal! Maar het is geen geheim dat de asperge het in deze crisistijd moeilijk heeft. Daarom bedachten de telers, ProefMei en Uitstreekend samen de ‘foodboxen van het witte goud’. Zo kun je dit heerlijke streekproduct gewoon online bestellen. De eerste boxen gaan donderdag 9 april om 17.00 uur online via de website uitstreekend.nl.

Zoals de naam ‘Het Witte Goud’ al doet vermoeden, staat de Brabantse Wal Asperge met zijn lichte zilte smaak centraal in deze box.

Foodboxen

We spreken Erlijn Elseman en Rachel Buuron, beiden verbonden aan zowel ProefMei als het nieuwe initiatief Uitstreekend. Met veel passie en plezier vertellen ze ons over de foodboxen. “Door de uitzonderlijke situatie waarin wij de laatste weken verkeren, is het vandaag de dag voor boeren en telers een behoorlijke uitdaging om hun oogst op het bord van de consument terecht te laten komen”, aldus Rachel en Erlijn. ,,Wij willen de komende weken er alles aan doen om de befaamde drie AAA’s (asperges, aardbeien en ansjovis) in de keukens te krijgen van de mensen op de Brabantse Wal. Zo helpen we de producenten die voor de drie belangrijke pijlers staan waar we zo trots op zijn.”

Afhalen DABlab

Op www.uitstreekend.nl zijn de pakketten en producten te vinden. Een echte webwinkel waar je zo kunt bestellen. ,,Een box om gezellig met z’n tweeën van te smullen of de familiebox voor een feestje met het gezin? Bij Uitstreekend kun je het met één druk op de knop bestellen”, vertelt Rachel. Als je besteld hebt, kun je je box afhalen in de online drive thru bij het Delta Agrifood Business Center (DABlab) aan de Van Konijnenburgweg 24 (tegenover de meubelboulevard) in Bergen op Zoom. De ingang is aan de Zuidzijde Haven. ,,Dat is wat veiliger aan te rijden op de momenten dat het druk is”, vertelt Erlijn. ,,Ook afhalen is een beleving en je hoeft niet eens uit te stappen. Je pakket wordt zo voor je in de auto gezet of achter op de bagagedrager van je fiets. Maar we bezorgen de pakketten ook. Vooral in deze tijd vinden mensen dat fijn en we willen het beste voor iedereen. O ja, je kunt ook nog de box Roya(a)l bestellen. Echt iets voor een heerlijk romantisch avondje”, besluiten de dames.

Drive thru

“Maar er is meer nieuws te melden” vertelt voorzitter Ferry de Weert van Telersvereniging Brabantse Wal. ,,Vanaf aanstaande vrijdag kun je ook asperges en aardbeien kopen bij de Drive Thru in Hoogerheide. Deze is bij afslag 30 aan de A58 bij Korteven (de oude carpoolplaats). De ambitie is om de drive thru uit te breiden naar Steenbergen.”

Kort samengevat:

  • Vanaf donderdag 9 april kun je de foodboxen van ‘Het Witte Goud’ bestellen op  www.uitstreekend.nl.
  • De foodboxen kunnen in het paasweekend op zaterdag en zondag afgehaald worden tussen 10:00-13:00 bij de Drive Thru in het DABlab.
  • Vanaf volgende week is het iedere donderdag en vrijdag afhalen tussen 16:00- 20:00 en zaterdag tussen 10:00-13:00
  • Het bezorgingsgebied is de Brabantse Wal en Tholen.

uitstreekend