Uitstreekend maakt een vliegende start en gaat door

Verhalen / Culinair

Wil je vaker lezen over Bergen op Zoom?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Waarin ben je geïntereseerd?

Bedankt voor je aanmelding voor onze nieuwsbrief!

Meer dan 300 mensen uit de regio deden zich de afgelopen paasdagen te goed aan de eerste Brabantse Wal asperges en aardbeien. Het initiatief Uitstreekend kende een vliegende start en zal dan ook zeker voortgezet worden.

In een week tijd moesten de initiatiefnemers van Uitstreekend een online shop, bezorgservice en het afhaalpunt aan de Van Konijnenburgweg in Bergen op Zoom op orde hebben. Dat werd gedaan met de hulp van onder andere Streekorganisatie Brabantse Wal, het DABlab en vrijwilligersorganisatie ProefMei.

Blijven verrassen

De streekproducten werden bezorgd en afgehaald. Klanten kwamen uit Tholen, Steenbergen, Roosendaal en natuurlijk uit Bergen op Zoom zelf. Vooral de familiebox was erg intrek, vertelt Rachel Buuron. ,,We waren ook supertrots toen we op Facebook onze eerste recensies teruglazen. Alleen maar enthousiaste mensen. We kregen vooral vaak de vraag: ‘blijven jullie dit doen?’ En het antwoord is volmondig ja. Samen met onder meer ProefMei en studenten van de HAS Hogeschool willen we de mensen blijven verrassen de komende tijd.”
Ook De Drive Thru in Hoogerheide, die mede gesupport werd door Streekorganisatie Brabantse Wal, was een enorm succes. Daar konden mensen zonder bestelling terecht voor asperges. Met de auto voor de aspergetruck rijden, betalen en inladen maar.

Samenwerking

Dennis van Tilborg, die de partijen bij elkaar bracht, geeft aan dat de ontstane samenwerking  belangrijk is voor de Brabantse Wal. ,,Mooi dat we niet-vanzelfsprekende zaken aan elkaar hebben kunnen verbinden. Juist in deze periode van het jaar zijn onze drie AAA’s altijd het uithangbord voor onze streekproducten en ongekende gastvrijheid op de Brabantse Wal. We zijn er trots op en vertellen anderen er graag over. De regio promoten zit in simpele dingen en dat kun je alleen samen.”

Asperges en aardbeien

Iedere donderdag en vrijdag zijn de streekproducten af te halen tussen 17:00- 19:00 en zaterdag tussen 10:00-13:00 bij het pick up point DABlab in Bergen op Zoom. Bestellen kan via www.uitstreekend.nl. Hier vind je ook speciale pakketten, met oa. asperges, aardbeien, wijn, aardappelen, eieren en ham, maar er is ook ansjovis in het zout of aspergesoep te bestellen.