Vastenavend vieren? Dit slaat een echte Krab nooit over

Verhalen / Erfgoed & Cultuur
Foto: Corné de Weert

Wil je vaker lezen over Bergen op Zoom?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Waarin ben je geïntereseerd?

Bedankt voor je aanmelding voor onze nieuwsbrief!

Heb jij al drie leutige voorweekenden achter de rug en ben je klaar om komend weekend echt helemaal los te gaan? Check dan even dit lijstje, want dit zijn de moetjes voor een echte Krab.

 

 

  • Als eerste moet je natuurlijk het nieuwe liedje van buiten kennen. Toch in ieder geval het refrein. Goed je best doen, want dit moet je ook alle volgende jaren nog kunnen meezingen. Oefen hier maar vast.
  • Niet vergeten: een hamburger eten bij café ’t Zwijnshoofd. Kijk, er zijn natuurlijk een heleboel superlekkere hamburgers te krijgen tijdens Vastenavend in Bergen op Zoom. Maar die van ’t Zwijnshoofd, die zijn traditie. Daar moet je er toch minstens één gegeten hebben met Vastenavend!
  • Je hebt vast je eigen route langs allerlei vastenavendcafés. Cafés waar je misschien anders nooit komt. Maar je allerlaatste drankje doe je toch bij café Krijnen. Ook al is het daar zo druk dat je er amper kunt staan!
  • Bier, sneeuwwitjes, cola: allemaal goed tijdens Vastenavend. Maar natuurlijk moet je ook ergens even een Schrobbelèrtje achterover kiepen. Word je lekker warm van!
  • Je staat bij de intocht, de optocht, de kindervastenavend. Maar wat je zeker niet over mag slaan is ‘Dweilen op de Dubbelstraat’. Dan worden er allerlei hilarische sketches opgevoerd die je echt niet wilt missen.
  • En dan het allerlaatste moment van de Vastenavend: het vallen van de kraai. Om het goed af te sluiten moet je daar op de Grote Markt luidkeels de Zevensprong meezingen en vol overgave meedansen. En daarna… is het echt klaar.