Vecht mee tegen de vloek die de stad bedreigt!

Verhalen / Erfgoed & Cultuur
Wie

Ivo van Dijk

Wat

Bedenker Culture Escape 'De schatten van de Zeeridder'

Waar

Het Markiezenhof, Bergen op Zoom

Wanneer

20 december 2017 t/m 4 januari 2018

Ivo van Dijk

Spannende avonturen beleven in het Markiezenhof en meteen wat meekrijgen over de geschiedenis van dit historische gebouw en de stad. Dat is wat Ivo van Dijk en zijn Basecamp Games team voor ogen hebben. Ze zijn druk bezig met het uitwerken van real life game experience ‘De Schatten Van De Zeeridder’.

Ik werd door die historische setting getriggerd en ben toen een idee gaan uitwerken om erfgoed, cultuur en gaming aan elkaar te koppelen.

Wil je vaker lezen over Bergen op Zoom?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Waarin ben je geïntereseerd?

Bedankt voor je aanmelding voor onze nieuwsbrief!

Het verhaal is een mix van fictie en feiten. Begin 1700 probeerden De Bokkenrijders in Bergen op Zoom de politieke macht te grijpen. Toen dat mislukte spraken ze een vloek uit over de stad en die staat op het punt van uitkomen. Er is echter een mythisch figuur, de zeeridder die op het Markiezenhof prijkt, tot leven gekomen en die vecht terug. Om de vervloeking op te heffen heeft hij een gilde opgericht en daarvoor zoekt hij hulp.

Deelnemers aan de game experience worden ingelijfd en gaan op zoek naar informatie die de sleutel vormt tot het afweren van het naderend onheil. Tijdens een drie uur durende tocht vol opdrachten komen ze overal in het stadspaleis historische figuren tegen die helpen bij het vinden van de juiste feiten. Ivo vertelt: “Zo brengen we een mix van gaming, geschiedenis, techniek en fantasy ineen. Precies wat we als bedrijf graag doen.”

Het Markiezenhof
Ivo van Dijk

 

Enthousiast

Basecamp Games is in 2015 opgericht en heeft al een aantal indrukwekkende happenings gerealiseerd, waaronder een interactieve rock opera annex game, met onder meer het Metropole Orkest. Het idee voor de game experience in het Markiezenhof is geboren in het Kasteel van Heeswijk, vertelt Ivo. “Ik werd door die historische setting getriggerd en ben toen een idee gaan uitwerken om erfgoed, cultuur en gaming aan elkaar te koppelen. Via Brabant C, een investeringsfonds dat innovatie en cultuur in Noord-Brabant mogelijk wil maken, kwamen we in contact met Bergen op Zoom. Daar waren ze meteen enthousiast.” Inmiddels heeft zijn team, samen met stadshistoricus Yolande Kortlever, een tot de verbeelding sprekend verhaal gecreëerd, dat in de kerstvakantie te beleven valt in het laatgotische stadspaleis.

Zo brengen we een mix van gaming, geschiedenis, techniek en fantasy ineen. Precies wat we als bedrijf graag doen.

Vervolg

Bosschenaar Ivo is behoorlijk in de ban geraakt van Bergen op Zoom, laat hij duidelijk blijken: “Ik was hier tot anderhalf jaar geleden nog nooit geweest moet ik eerlijk bekennen. Maar wát een mooie stad. Het is een beetje als Den Bosch, maar dan met een echt paleis!” Hij vertelt grootse plannen te hebben voor een vervolg op ‘De Schatten Van De Zeeridder’. “We zijn al met wat mensen in overleg over een nog grotere game, met meerdere locaties. Plekken als de Gevangenpoort of dat middeleeuwse stadsriool De Grebbe zijn gewéldig! Daar kunnen wij wel wat mee.”

Maar eerst wordt alles op alles gezet om van deze pilot een succes te maken. Op 20 december is het zo ver. Dan vindt de première plaats. Kaarten voor deelname aan de game zijn inmiddels online te koop en er zijn ook nog wat plekken voor mensen die een rol in de game willen spelen, voor of achter de schermen. Dus wil je in de huid kruipen van een historische figuur, of muzikaal bijdragen? Ben je wellicht goed in het maken van theaterkleding of heb je andere talenten die wat kunnen toevoegen? Meld je gerust.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief