Vijf jaar De Hemel op aarde, de gastronomie van Emmy en Eddy

Verhalen / Bedrijven
Wie

Emmy en Eddy

Wat

Eigenaren Restaurant De Hemel

Waar

Moeregrebstraat 35, Bergen op Zoom

Emmy en Eddy

Restaurant De Hemel viert deze zomer het vijfjarige bestaan, al zitten eigenaren Emmy van Gils en Eddy Eddai al veel langer in het vak. Zij inmiddels 20 jaar, hij zelfs al 23. Ze waagden in 2012 de stap naar deze historische locaties en bouwden het uit tot een klein culinair paradijsje, waar je al snel in hogere sferen verkeert. De zeer persoonlijk touch die Emmy en Eddy geven aan hun restaurant voelt goed en dat smaakt naar meer.

We ontvangen ook best veel toeristen. Altijd weer leuk om te horen hoe mooi ze Bergen op Zoom en de natuur eromheen vinden.

Wil je vaker lezen over Bergen op Zoom?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Waarin ben je geïntereseerd?

Bedankt voor je aanmelding voor onze nieuwsbrief!

Het tweetal had eerder samen een restaurant, in de Steenbergsestraat, Poncin geheten. “Een prima plek en een mooie start”, vertelt Eddy. “Maar we wilden wat meer. Meer ruimte, een echt terras en wat meer uitdaging. Dat vonden we hier, in de Moeregrebstraat.” Het voormalige kunst- en proeflokaal is hun eigendom geworden, net als het pandje ernaast. Dat is deels bij het restaurant getrokken, onder meer om die gezellige buitenplaats te creëren, en doet verder dienst als B&B. De kans dat je daar op korte termijn een nacht kun doorbrengen is echter klein. Emmy: “Er zit al een jaar een expat in dus het is niet snel beschikbaar voor losse boekingen.”

Klassiekers even terug op de kaart

Of ze veel van hun vroeger gasten meenamen? “Weet je wat het is?”, relativeert Eddy. “Bergen op Zoom kent veel eetgelegenheden en gelukkig ook veel mensen die daar graag naar toe gaan. Het circuleert dus vooral. Soms eten ze hier, dan weer bij een ander. Je ziet gelukkig wel veel gezichten terug vroeg of laat. En we hebben hier een wat meer gemêleerd publiek dan voorheen. De drempel is lager.” Het komt misschien ook door de menu’s die De Hemel aanbiedt. Voor een vast bedrag krijg je een heerlijk drie- of viergangenmenu. En vanwege het jubileum is er in juli en augustus zelfs een speciale actie. Emmy vertelt: “Het driegangenmenu kost dan 27,50 en op de kaart staan de populairste gerechten van de afgelopen vijf jaar.” Veel eerdere gasten zullen verheugd zijn dat de aardbeientiramisu en zelfbedachte kipkerriekroketjes met ananas weer worden geserveerd, in ieder geval tot eind augustus.

Het is zó ontzettend leuk om te doen. Iedere dag is anders, iedere gast is anders.

Liefde voor het vak en voor de stad

Eddy wordt zichtbaar enthousiast als hij over zijn werk in de keuken praat. “Ik maak alles zelf. Dat is een hele bewuste keuze. Je wilt weten wat je serveert, er een eigen draai aan geven. Zo blijft het ook een uitdaging.” Emmy knikt: “Het is zó ontzettend leuk om te doen. Iedere dag is anders, iedere gast is anders. Nu zitten we in de periode van het terrasweer en dat geeft meteen een heel andere sfeer. Daarnaast hebben we wel eens groepen, feesten en zakelijke bijeenkomsten. Daar iets moois van maken is ook steeds weer heerlijk.”
Ze maken beiden een tevreden indruk. Groter en meer hoeft het niet te worden, vertellen ze oprecht. Het persoonlijke dient te blijven, dat geeft de meeste voldoening. Zowel met vaste gasten als nieuwe gezichten. Eddy: “We ontvangen ook best veel toeristen. Vaak zijn die door anderen getipt, bijvoorbeeld in een winkel. Altijd weer leuk om te horen hoe mooi ze Bergen op Zoom en de natuur eromheen vinden. Sommigen ervaren het hier nog wel eens als wat stil, als er geen evenementen gaande zijn. Maar gelukkig wordt het steeds levendiger. Kijk alleen al naar wat er aan de Boulevard allemaal gebeurt. Ik vind dat heel leuk en goed voor de stad.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief