Vijf magische overnachtingen op de Brabantse Wal

Verhalen / Slapen

Wil je vaker lezen over Bergen op Zoom?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Waarin ben je geïntereseerd?

Bedankt voor je aanmelding voor onze nieuwsbrief!

Op de Brabantse Wal kun je op talloze plekken overnachten. In romantische B&B’s, prachtige hotels of voordelige airbnb’s. Maar deze vijf slaapplekken maken je verblijf absoluut onvergetelijk.

Slapen op een ecovlot

overnachting ecovlot

In de stilte van de natuur, onder de sterrenhemel slaap je in een blokhut op een vlot op het water. De ecovlotten liggen op een unieke plek aan de Steenbergsche Vliet, midden in de natuur bij jachthaven de Schapenput. Door de rust en ruimte ontspant u vanzelf.

Slapen in een vliegtuig

overnachtingen vliegtuig

In de loop van de middag aan boord stappen van je eigen privé vliegtuig en aan een droomvlucht beginnen met altijd een zachte landing…Dat kan bij B&B Friendship in Hoogerheide, een voormalig militair complex uit WO2. Daar staat in het park een prachtig gerenoveerde Fokker F.27 te wachten op gasten. Je hebt er alle comfort van een ‘gewoon’ B&B, maar dan wel in een hele bijzondere setting. Je hebt er zelfs een privé terras en tuin met vijver. Kijk op: www.slapenineenvliegtuig.nl

Slapen in een pipowagen

overnachtingen pipo

Altijd al van gedroomd om als Pipo de Clown en Mamalou door de wereld te trekken? Hier in Hoogerheide krijg je vast een voorproefje. In deze kleurrijke pipowagen of tiny house verblijf je comfortabel in de rust en natuur van de Brabantse Wal. Je ontbijt wordt op de veranda geserveerd, waarvandaan je een grandioos uitzicht hebt. Kijk op: www.airbnb.nl.

Slapen in het oudste hotel van Nederland

De Draak is een van de oudste panden in Bergen op Zoom. Niemand weet precies hoe oud, want bij een stadsbrand ging het hele stadsarchief verloren. Het bestond in ieder geval voor 1397 (het jaar van de stadsbrand) en in 1406 werd het genoemd als herberg. Daarmee is de Draak het oudste hotel van Nederland. Geen herberg meer, maar een luxe hotel met Spa, Wellness en Fitness, 62 hotelkamers en 6 vergaderzalen. Als je hier slaapt, voel je je een heuse koning of koningin. Kijk op: www.hoteldedraak.nl

Slapen in een wijnvat

overnachtingen wijnvat

In Huijbergen vind je op camping Costa Kabrita de wijnvaten Bueno Vida (goed leven) en Vida Feliz (gelukkig leven). Wijnvaten waarin je kunt overnachten. Ze lijken klein, maar binnen heb je een groot tweepersoonsbed en twee banken die omgebouwd kunnen worden tot bed. Je kunt hier dus met vier personen overnachten. Gezellig, knus, eenvoudig en toch comfortabel, ook in de winter. Het ligt aan de rand van het bos, dus bij je ontbijt kun je zomaar een hert of een eekhoorntje zien. Kijk op: www.airbnb.nl.