Wil je hebben: echte Iwaz-schoenen

Verhalen / Shoppen

Wil je vaker lezen over Bergen op Zoom?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Waarin ben je geïntereseerd?

Bedankt voor je aanmelding voor onze nieuwsbrief!

Hoe leuk is dat: je bent kunstenaar en een exclusief Spaans schoenenmerk maakt schoenen van jouw kunstwerk. Dat overkwam de Bergse kunstenaar Iwaz.

Iwaz is in Bergen op Zoom (en ver daarbuiten) bekend van zijn fantasierijke, kleurige kunstwerken. En laat dat nou precies zijn wat de schoenenhandel McDaddy uit Dalen (bij Groningen) zocht. Op de website van McDaddy lezen we: ,,Toen we bij McDaddy zijn werk zagen, waren we op slag verliefd en móesten we daar dus ook wel een schoen van laten maken. Want hoe kun je nou beweren de kleurrijkste webshop van Nederland te zijn, zonder deze mega awesome schoenen in je assortiment op te nemen? Juist, dat kan niet.”

Cupidootjes

Nu is McDaddy dealer van het exclusieve Spaanse schoenenmerk Pepe Milan en daar werden de speciale Cupido’s, zoals de schoenen heten, gemaakt. ,,Echt een eer”, vindt Iwaz. ,,Dat zo’n kwaliteitsmerk schoenen mijn werk gebruikt. Supergaaf.” Op de schoenen zie je een kunstwerk van Iwaz, met allerlei kleine Cupidootjes. ,,Het komt mooi uit op de schoenen”, vindt hij. ,,Je moet goed kijken om te zien wat het is, maar toch vormt het een geheel.” Hij heeft ze zelf onder een smoking gedragen. ,,Onder dat zwart vallen ze natuurlijk echt op, daar kreeg ik superleuke reacties op. Het grappige is, dat mensen ze niet alleen bestellen om te dragen, maar ook om in te lijsten.”

Dames blijven bellen

Of het bij deze schoenen blijft, is nog maar de vraag. ,,Ik word platgebeld door vrouwen, of ze er ook als pumps komen. Dus wie weet, een model met een mooi gespje… Helaas maakt Pepe Milan alleen herenschoenen, dus ik zou wel op zoek moeten naar een ander merk.” En er is meer: ,,Ik ben ook bezig met het ontwerp voor een hoody. Ik werk momenteel met het motto: Fuck evil, spread love. Dus denk ik aan hoody’s met fesl erop.” Wie weet, komt er nog eens een complete kledinglijn van deze Bergse kunstenaar!

Vijftig paar

De Cupido’s zijn gemaakt in een limited edition van vijftig paar. Ze kunnen ook als box besteld worden: met riem en zeefdruk.

iwaz schoenen