Winkelheld zijn, zit in je bloed

Verhalen / Bedrijven
Wie

Dave Koevermans en Charlotte Koks

Wat

Eigenaren van drie kledingzaken

Waar

Winkelgebied 't Vierkantje

Dave en Charlotte

Wanneer je drie winkels op een steenworp afstand van elkaar en midden in het centrum van Bergen op Zoom runt, behoor je tot de categorie rasondernemer. Charlotte Koks en Dave Koevermans passen in dit plaatje en zijn met hun kledingzaken ’t Rondje, ‘t Pakhuis en Circolo niet voor niets genomineerd als Winkelheld van Bergen op Zoom.

Wil je vaker lezen over Bergen op Zoom?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Waarin ben je geïntereseerd?

Bedankt voor je aanmelding voor onze nieuwsbrief!

Ondernemerschap

Ondernemerschap zit bij beiden in het bloed. De ouders van Charlotte openden ruim 45 jaar geleden de deuren van kledingzaak ’t Rondje met kleding voor zowel dames als heren. Zij nam vervolgens met haar zus Sacha het roer over. Dave daarentegen werkte als ontwerper en producent van kostuums voor het familiebedrijf. De passie voor kleding bracht het jonge stel bij elkaar, waarna ze besloten om naast ’t Rondje twee nieuwe winkels te openen namelijk ‘t Pakhuis en sinds oktober 2016 Circolo.

Deze winkel richt zich op iedere vrouw die goed voor de dag wil komen, zowel op haar werk, thuis en natuurlijk tijdens speciale gelegenheden.

Keuzes

Tegenwoordig kunnen alleen mannen nog terecht bij ’t Rondje voor voornamelijk casual kleding en sinds kort volledig customized schoeisel. “De keuze om alleen nog mannenkleding te verkopen, was vanwege het grote aanbod voor dames een logische”, legt Charlotte uit. Vervolgens ontpopte zich een nieuw concept, namelijk dat van ‘t Pakhuis. “In ‘t Pakhuis etaleren we standaard 400 maatpakken. Keuze genoeg! Daarnaast is er de ruimte en rust om iedere klant het perfecte kostuum aan te meten. Altijd van hoogwaardige kwaliteit en tegen een zeer scherpe prijs. Uitverkoop daar doen we hier dus niet aan”, lacht Dave. Het concept blijkt een succes, onder andere bij de bruidegoms in spe. Niet alleen de mannen maar ook de vrouwen willen natuurlijk tijdens dergelijke festiviteiten goed voor de dag komen. “Om die reden hebben we Circolo geopend. Deze winkel richt zich op iedere vrouw die goed voor de dag wil komen, zowel op haar werk, thuis en natuurlijk tijdens speciale gelegenheden”, vertelt Charlotte. Je vindt er nieuwe upcoming merken, die nu nog goed te betalen zijn.

Ruime keuze bij 't Rondje
Stijlvolle dameskleding bij Circolo
Danny Vera draagt ze al, de pakken van 't Pakhuis
Circolo
't Rondje

Service

Service staat bij zowel Charlotte, Dave en hun vaste team hoog in het vaandel. Dave: “We snappen dat mensen steeds drukker zijn en daarom hun toevlucht nemen tot internet. Wij vinden dat jammer. Daarom zijn onze klanten ook op afspraak en buiten openingstijden welkom. Op die manier kunnen we voor iedere klant op zoek naar de perfecte outfit voor iedere gelegenheid.”

In ‘t Pakhuis etaleren we standaard 400 maatpakken. Keuze genoeg!

Succes

De perfecte formule, de persoonlijke aandacht en het afwisselende assortiment maken van deze drie winkels een succes. “Wat natuurlijk ook bijdraagt is dat het winkelgebied ‘t Vierkantje nieuwe, leuke en aparte winkels krijgt. De sfeer tussen de ondernemers onderling is ook prettig. Zo zijn we bezig om met elkaar mooie plantenbakken te realiseren en willen de straten aankleden met bijvoorbeeld vrolijke lampions”, besluit Charlotte.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief