Winter wonderland in Bergen op Zoom: dit is er te doen!

Verhalen / Evenementen

Wil je vaker lezen over Bergen op Zoom?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Waarin ben je geïntereseerd?

Bedankt voor je aanmelding voor onze nieuwsbrief!

Winter: misschien wel de mooiste tijd van het jaar! Met de vele lichtjes, gezelligheid en activiteiten in de stad komen wij in dit seizoen maar wat graag in ons mooie Bergen op Zoom. Benieuwd wat er allemaal te doen is de komende weken? Wij zochten het uit en zetten het op een rijtje voor je.

Sinterklaas in Bergen op Zoom

Eén van de belangrijkste personen van het land komt uiteraard ook weer naar Bergen op Zoom: Sinterklaas! Op zaterdag 17 november vaart hij onze haven binnen. Maar ook daarna brengt hij nog vele bezoeken aan onze stad. Benieuwd naar alle activiteiten rondom de komst van Sinterklaas naar Bergen op Zoom? Bekijk onze uitgebreide pagina.

Pepernotenbakkerij: 24 november

Zaterdag 24 november opent het Winterhuis van De Parade haar deuren als heuse pepernotenbakkerij! Samen met pieten kunnen kinderen pepernoten bakken en natuurlijk lekker snoepen. Hmmmm….

IJsbaan Bergen op Zoom: 8 december t/m 6 januari

Altijd weer genieten: de ijsbaan in de binnenstad van Bergen op Zoom! Vanaf 8 december staat ie weer op de Grote Markt, dit keer grootser en mooier dan ooit… Uiteraard is er in de tent en in de horeca op de Grote Markt genoeg lekkers te vinden voor na het schaatsen. Meer informatie vind je hier.

Foodstoet: kerst op de Kaai: 14, 15 en 16 december

Het zomerse foodfestival de Foodstoet is al enkele jaren een groot succes. Daarom bedachten de organisatoren iets nieuws: een wintereditie van dit smakelijke evenement! Op 14, 15 en 16 december zal de Kaai in Bergen op Zoom omgetoverd worden tot winter wonderland, inclusief de smakelijkste hapjes. Klinkt perfect, toch? Meer informatie vind je hier.

Winterhuis 

In het rijkelijk ingericht leegstaande pand in de Lombardenstraat op nummer 5 worden op 24 november, 1 december, 15 december en 22 december (kinder)activiteiten georganiseerd en worden bezoekers hartelijk ontvangen met sint- en kerstlekkernijen. In de Paradestraten zal tijdens deze dagen live muziek ten gehore worden gebracht. De hele maand zie je in het Winterhuis een feestelijk ingerichte etalage.

24 november: Pepernotenbakkerij
1 december: Pietenzoentjes versieren
15 december: Speurtocht met cadeautjes
22 december: Op de foto met de Kerstman

Santa Run: 22 december

Met al dat lekkers in de wintermaanden is het geen slecht idee om zo nu en dan ook te bewegen. Gelukkig hoeft dat helemaal niet saai te zijn! Zo is er de Santa Run in Bergen op Zoom. Een gezellige sfeerloop dwars door de Bergse binnenstad, waarbij gezelligheid voorop staat. Start en finish zijn op de Grote Markt, waar meteen ook genoeg vertier én lekkers is. Meer informatie vind je hier.

Nightrun: 28 december

Naast de gezellige Santa Run is er ook de Night Run in Bergen op Zoom, een sfeerloop waarbij de lopers het donkere parcours afleggen met verlichting door middel van hun hoofdlampje, wat voor een wonderlijk effect zorgt. Dit jaar start de run vanaf de Boulevard. Een route van 6,8 kilometer langs het water, een warming-up op het strand en lampjes die je tot aan de overkant ziet schitteren. De afterparty zal dit jaar plaats vinden bij Sportza, de sportbar aan de boulevard. Het gekoppelde goede doel dit jaar is het Nationaal Ouderenfonds. Meer informatie vind je hier.

Extra koopzondagen voor de feestdagen

Natuurlijk mag je niet vergeten de leukste cadeautjes te scoren voor vrienden en familie! Gelukkig zijn daar in december genoeg mogelijkheden voor, met extra koopzondagen op 24 november, 16, 23 en 30 december.