Winterse sferen in Bergen op Zoom

Verhalen / Erfgoed & Cultuur
Kerststal op het Beursplein

Wil je vaker lezen over Bergen op Zoom?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Waarin ben je geïntereseerd?

Bedankt voor je aanmelding voor onze nieuwsbrief!

Schaatsplezier, kerstshoppen, hardloop & wandelevenementen, stadswandelingen of ontsnappen uit het Markiezenhof. Tijdens de decembermaand is er van alles te beleven in Bergen op Zoom.

Kerstijsbaan Bergen op Zoom
Voor de 20e keer staat tot 7 januari de ijsbaan weer op het mooiste plein van Bergen op Zoom. De ijsbaan is dagelijks geopend van 10.00 tot 22.00 uur. Kijk voor de openingstijden tijdens de feestdagen en prijzen op www.kerstijsbaanboz.nl

Koopzondagen Bergen op Zoom
16 en 17 december: Koopweekend met winterse activiteiten
Koopweekend met o.a. koren, dans en wonderlijke acts door de hele binnenstad, kerstman in arrenslee en kunstmarkt in het Markiezenhof. Gratis treintje van De Zeeland naar de Grote Markt van 12.00 tot 17.00 uur op 16 en 17 december.

21 en 22 december: Koopavond
23 en 24 december: Koopweekend
Zaterdag shoppen tot 19.00 uur / gratis treintje van De Zeeland naar de Grote Markt van 12.00 tot 18.00 uur. Zondag shoppen van 10.00 tot 17.00 uur / gratis treintje van 12.00 tot 16.00 uur.
31 december: Koopzondag

Winterwandelingen
In december en januari kun je deelnemen aan een winterse stadswandeling onder leiding van een gids door Bergen op Zoom. De wandelen duren ongeveer 1,5 uur en vertrekken vanaf het Oude Stadhuis op de Grote Markt om 15.00 uur.  De wandelingen vinden plaats op  23-24-26-30-31 december en 3-6-7 januari, deelname 5 euro.

Santa Run Bergen op Zoom
De Rotary Santa Run; een fun run waarbij de deelnemers, verkleed als kerstman, een parcours (hard)lopen voor het goede doel. Op zaterdag 16 december vertrekken de kerstmannen om 14.30 uur vanaf de Grote Markt. Deelname aan de Santa Run bedraagt 11 euro.
Informatie via www.santarunbergenopzoom.nl

Culture Escape in Stadspaleis het Markiezenhof
Bergen op Zoom heeft een primeur! Tijdens de kerstperiode is stadspaleis het Markiezenhof het toneel van Culture Escape: ‘De Schatten van de Zeeridder’. In deze epische Real Life Escape Game worden technologie, interactief theater en erfgoed gecombineerd tot een ongekende belevenis.20 december t/m 4 januari, Info en kaartverkoop www.culture-escape.com

Night Run
Op vrijdag 29 december wordt de Night Run in Bergen op Zoom georganiseerd door Runnersworld Bergen op Zoom in samenwerking met de F!TFabriek. De Night Run is een sfeerloop die plaats vindt tussen kerst en oud en nieuw om samen het jaar op een leuke manier af te sluiten. De sfeerrun van 5 en 10 kilometer gaat van start bij de StayOkay. De lopers hebben onder andere een hoofdlampje en glowgoodies aan, wat een wonderlijk effect geeft in het donkere bosrijke gebied.
Informatie via www.nightrunbergenopzoom.com

Shoppen
Kerstijsbaan
Kerststal op het Beursplein
Santa Run