Wonen in Bergen op Zoom: Dian en Marcel werden verliefd op het uitzicht

Verhalen / Wonen

Wil je vaker lezen over Bergen op Zoom?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Waarin ben je geïntereseerd?

Bedankt voor je aanmelding voor onze nieuwsbrief!

Dian en Marcel woonden zo’n twintig jaar in Etten-Leur. Maar omdat ze liever gelijkvloers wilden wonen, gingen ze op zoek naar iets anders. En hoewel het appartement aan de Glymesstraat maar liefst drie verdiepingen en twee trappen heeft, waren ze meteen verkocht. En geen wonder: vanuit hun woonkamer kijken ze uit op de Peperbus én het torentje van theater De Maagd.

Eigenlijk waren ze op zoek naar een woning in Etten-Leur. ,,We hadden best een flinke eisenlijst”, lacht Marcel. ,,We wilden iets gelijkvloers, in het centrum, met een flinke buitenruimte en voor een redelijke prijs. Dat was in Etten-Leur niet te vinden.” Dus gingen ze op zoek naar een vergelijkbare stad: wel stads, maar niet te groot en met een treinstation. Zo kwamen ze in Bergen op Zoom terecht. ,,We hebben hier meerdere mooie huizen bezichtigd”, vertelt Dian. ,,Toen we in dit appartement binnenkwamen, zagen we die trappen en dachten we meteen: dit wordt het niet. Bovendien was het heel klassiek ingericht, helemaal niet onze smaak. Maar toen we het uitzicht in de woonkamer zagen, waren we verliefd.”

Metamorfose

In negen weken tijd kreeg het appartement een complete metamorfose. Er kwam een nieuwe wc, badkamer en keuken, er werd een nieuwe vloer gelegd en alles werd licht en open. Op de benedenverdieping is een grote slaapkamer, in gebruik als logeerkamer. Op de eerste verdieping is de woonkamer, keuken, badkamer en slaapkamer en op de zolderverdieping is, behalve veel bergruimte, het dakterras. ,,Het is een superfijn huis en we hebben hele lieve buren. De meeste zijn wat ouder dan wij, maar ze zijn heel relaxt en houden van een feestje. Echte bourgondiers dus.”

Supersum

Ze wonen er inmiddels anderhalf jaar en het bevalt hen prima. Dian is geboren in Hoogerheide, en hoewel ze als kind al naar Terneuzen verhuisde, woont nog veel familie van haar in de buurt en was ze al bekend met de stad. ,,Ik kende Bergen op Zoom eigenlijk vooral van dagjes uit”, zegt Marcel, die oorspronkelijk uit Den Haag komt. ,,En van carnaval”, vult Dian aan. Om mensen te leren kennen doet ze vrijwilligerswerk bij Gebouw-T en zitten ze samen op dansles. ,,En ik heb vorig jaar aan het openluchtspektakel Supersum meegedaan”, zegt Marcel. ,,Dat was een goede binnenkomer, daar heb ik heel veel mensen leren kennen. Als we nu de stad inlopen, komen we altijd wel bekenden tegen. Dat voelt fijn.” Ze zijn vooral heel blij met de locatie van hun woning. ,,In vier minuten staan we op de Grote Markt, de Boulevard en winkelcentrum De Zeeland zijn op loopafstand. Ideaal.”

Zo ziet hun huis eruit:

appartement marcel
appartement marcel
appartement marcel
appartement marcel
appartement marcel

Jouw paleisje

Heb jij ook zo’n tof huis? Groot of klein, een rijtjeshuis of villa, strak modern of gezellig rommelig, wij komen er graag een keer binnenkijken. Neem hier contact met ons op.