Wonen in de oude apotheek

Verhalen / Wonen
Wie

Jim Bernaards

Waar

Potterstraat 3, Bergen op Zoom

Jim Bernaards

In de Lievevrouwestraat heeft lang apotheek Coronae gezeten. De bedrijfsruimten liepen door tot in de Potterstraat. In een erbij getrokken oud pand was een nachtverblijf ingericht, met ook wat opslag en een ruimte voor de sterilisatie. Onlangs is er een woonruimte van gemaakt en Jim Bernaards is de geluksvogel die het nu huurt.

Gezellig even weg betekent niet meer hoeven fietsen.

Wil je vaker lezen over Bergen op Zoom?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Waarin ben je geïntereseerd?

Bedankt voor je aanmelding voor onze nieuwsbrief!

Soms moet je het treffen. Jim heeft een tijdlang antikraak gewoond, op verschillende plekken in de stad. “Dat was ook leuk hoor maar dit is natuurlijk wel mooier”, vertelt hij. Zijn vader heeft een verbouwbedrijf en was gevraagd het pand het te verbouwen tot woning. Toen die aan de eigenaar vroeg of zijn zoon er wellicht in kon, bleek er nog geen huurder te zijn. “En de kosten vallen mee”, lacht de kersverse binnenstadsbewoner tevreden. Hij woont er pas een paar weken maar voelt zich al helemaal thuis.

Blijven ontdekken

Midden in de stad wonen heeft zo z’n voordelen. Jim: “Gezellig even weg betekent niet meer hoeven fietsen. Ik krijg ook nu al vaker bezoek. Het is bovendien heel anders wonen natuurlijk, ten opzichte van antikraak. Alles is af, nieuw en heel. Je bent zelf ook veel zuiniger op zo’n huis.”

Of ie met plezier in z’n geboortestad woont? “Jazeker, al zie ik mezelf nog wel eens verhuizen. Ik ben al van kinds af aan gek op België dus ga ooit nog eens die kant op. Tot dan is het wonen in een stad met al best wat Belgische invloeden ook heel leuk hoor!” Aan ‘boven de rivieren’ moet ie niet denken: “Ik kom er niet eens graag. Voel me een echte zuiderling.”

In zijn vrijetijd is Jim vaak in de bossen rondom Bergen op Zoom te vinden, als fanatieke scoutingvrijwilliger. “Daar is zo ontzettend veel te ontdekken, veel meer dan mensen denken. Ik zit er ook heel graag op het terras van Stayokay. Daar kom ik al mijn hele leven met veel plezier. Heerlijk!”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief