Woningbouwprojecten in Bergen op Zoom

Verhalen / Wonen
Nieuwe Kaai

Wil je vaker lezen over Bergen op Zoom?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Waarin ben je geïntereseerd?

Bedankt voor je aanmelding voor onze nieuwsbrief!

Bergen op Zoom, heeft verschillende deelprojecten. Waar appartementen, eengezinswoningen en vrije kavels ter beschikking zijn. 

De Markiezaten

Een van die nieuwbouwprojecten is ‘De Markiezaten’, een ruim opgezette wijk aan de zuidkant van Bergen op Zoom. Het totale plan omvat vijf deelplannen die in het teken staan van water, robuust groen, markante hoogteverschillen en in de nabijheid van natuur en voorzieningen. Er worden villa’s, patiobungalows, rijwoningen en appartementen gerealiseerd. Er is in deze wijk veel aandacht voor groen, water en speelplekken voor kinderen.

Het Groene Gordijn

Wat deze wijk speels en gezellig maakt, is dat de nieuwbouw te midden van karakteristieke gebouwen zoals de voormalige kazerne ligt. Een nieuwe buurt waar oud en nieuw elkaar ontmoeten. Het woningaanbod van het Groene Gordijn is divers en varieert van eengezinswoningen tot vrijstaande villa’s.

Bloemendaal in Lepelstraat

Welstandsvrij bouwen in een landelijke en kindvriendelijke omgeving dat kan in het plan Bloemendaal te Lepelstraat. Je kunt er je eigen vrijstaande woning bouwen op een kavel van minimaal 482 m. De kavels liggen aan de rand van het dorp langs een cultuurhistorische waardevolle bomenrij. Buiten wonen met de faciliteiten van het dorp om de hoek.

ScheldeVesting

ScheldeVesting is binnenstedelijke nieuwbouw, passend bij de historie van Bergen op Zoom. Er wordt letterlijk in de binnenstad van Bergen op Zoom gebouwd, waarbij water een belangrijk thema vormt. Water komt namelijk in allerlei vormen terug van grachten tot de jachthaven en het open, zilte water daarachter. Het plan omvat verschillende deelgebieden.

Nieuwe Kaai
Groene Gordijn
Kijk in de Pot
 

Kijk in de Pot

Kijk in de Pot is een villawijk tussen het centrum van Bergen op Zoom en het water van de Binnenschelde. Op de nog beschikbare vrije kavels kun je het huis van je dromen bouwen en het complex Bastion Orange biedt 22 ruime levensbestendige appartementen.

Bergs Licht/Havenkwartier

Aan de rand van het Havenkwartier tegenover de Woonboulevard wordt een nieuwe wijk ontwikkeld. De ontwikkeling voorziet in eengezinshuizen, appartementen en levensloopbestendige woningen. Het Havenkwartier is de afgelopen jaren sterk in populariteit gestegen, dankzij de fraaie nieuwe huizen die moeiteloos mengen met de historische bebouwing. Maar natuurlijk zorgen ook de nabijheid van het water, het knusse winkelplein met bijzondere speciaalzaken en de unieke ligging tussen de historische binnenstad, park “Kijk in de Pot” en de boulevard langs de Binnenschelde voor extra aantrekkingskracht bij nieuwe bewoners. Kort gezegd; Het Havenkwartier en de ligging van BergsLicht is een uitstekende plek om straks te wonen en te genieten.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief