Yasmin van Ruby Wonen: ‘Je kunt niet niks doen en wachten tot er klanten komen’

Verhalen / Shoppen

Wil je vaker lezen over Bergen op Zoom?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Waarin ben je geïntereseerd?

Bedankt voor je aanmelding voor onze nieuwsbrief!

In de Bosstraat runt Yasmin Michielsen haar eigen winkel Ruby Wonen.  Ze knapt hier alleen maar meubels op die ze zelf mooi vindt en dat typeert gelijk haar stijl: antieke meubels met een fris kleurtje. Is daar veel vraag naar? “Als mensen het zien in de winkel is er vaak gelijk interesse, maar ik moet het ook echt hebben van social media. Zet ik een nieuw meubeltje op Instagram, dan is het vaak meteen verkocht.” Yasmin is er dan ook van overtuigd dat je tegenwoordig als ondernemer meer initiatief moet tonen om klanten binnen te krijgen. Wij kletsen met haar bij over ondernemen in Bergen op Zoom, haar passie voor wonen en hoe ze steeds aan nieuwe ideeën komt.

Aangenaam, Yasmin! Je winkel is nu twee jaar open. Hoe bevalt het ondernemen in Bergen op Zoom?

Yasmin: “Het bevalt prima! Ik kom uit Bergen op Zoom, dus ik had hier al een netwerk waarmee ik kon starten en doorgroeien. Voordat ik de winkel opende verkocht ik al spullen in conceptstores en op marktjes. Op een gegeven moment heb je genoeg lef om te denken: nu ga ik het zelf doen. Maar de tijd van wachten tot de klanten komen is voorbij. Daarom ben ik ook heel actief op social media, waar ik veel verkoop. De winkel heeft echt voor een flinke groei gezorgd en er zijn nu zelfs onbekenden die mij aanspreken over de winkel.”

Die passie voor wonen moet ergens vandaan zijn gekomen?

Yasmin: “Ik wilde als kind altijd al binnenhuisarchitect worden. Als klein meisje was ik om de haverklap thuis alles aan het verbouwen. Ik schoof mijn meubels in de slaapkamer naar een andere plek óf nam de woonkamer onder handen. Eigenlijk was ik nooit van plan om zelfstandig ondernemer te worden, dat is echt zo gelopen. Nu zou ik niet anders meer willen!”

Je bent in twee jaar tijd best snel gegroeid, zelfs met een tweede winkel. Hoe heb je dat voor elkaar gekregen

Yasmin: “Het begon klein. Ik verkocht opgeknapte meubels op marktjes en in conceptstores, maar toen ik besloot om mijn eigen winkel te openen is het heel snel gegroeid. Het was niet mijn intentie om een tweede winkel erbij te nemen, maar het huis van de buren komt maar één keer vrij! Dat heb ik nu omgetoverd tot een ruimte waar ik workshops geef en een plek waar ik in alle rust meubels kan verven en opknappen. Terwijl de winkel open is, kan ik werken en dat is ideaal.”

Om een beter beeld te krijgen: hoeveel meubels knap je in een week op?

Yasmin: “Zo’n vijf tot zeven meubels in een week moet wel lukken. Vorige week heb ik bijvoorbeeld die groene kast, twee nachtkastjes en wat grotere meubels geschilderd. Het is vaak wel een klus hoor. Laatst kwam ik er niet aan toe om alles te verven en toen leek het hier net een kringloopwinkel. Dan moet ik echt een inhaalslag maken om alles te verven, verkopen, om vervolgens op zoek te gaan naar nieuwe meubels.”

Hoe kom je steeds weer aan nieuwe ideeën?

Yasmin: “Een beetje van mezelf en een beetje van Pinterest. Ik zit ook in een wereldje van creatieve mensen die graag iets opknappen. Mensen die hier verf kopen, volg ik op Instagram. Daar zie ik de trends voorbijkomen. Maar ik blijf wel echt bij mijn eigen stijl. Zo schilder ik bijvoorbeeld nooit wit, daar hou ik niet van en dan doe ik het ook niet. Ik maak altijd dingen die ik zelf leuk vind. Ik gebruik veel kleur en probeer alles in de winkel ter inspiratie te laten zien. Het is zo grappig om te zien dat mensen meestal met een kleur naar huis gaan, die ze van tevoren nooit zouden nemen.”