Zo bijzonder is Bergen op Zoom door de ogen van Jeroen Jonkers

Verhalen / Erfgoed & Cultuur

Wil je vaker lezen over Bergen op Zoom?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Waarin ben je geïntereseerd?

Bedankt voor je aanmelding voor onze nieuwsbrief!

Op Instagram zagen we hele bijzondere kunstwerkjes voorbij komen met afbeeldingen van Bergen op Zoom. Is het getekend, geschilderd? De maker van deze kunstzinnige beelden, Jeroen Jonkers, vertelt er meer over.

Jeroen is fotograaf. Bruiloften, portretfoto’s, journalistiek werk. ,,Een paar jaar geleden deed ik een workshop digitale kunst. Dat fascineerde me: honderden uren ben ik daarmee bezig geweest, tot diep in de nacht. Na een maand of zeven had ik zoveel ontdekt en geleerd, dat ik ermee aan de slag kon.”

Belgische soap

Al snel verkocht hij zijn eerste werk, en inmiddels krijgt hij opdrachten uit de hele wereld. ,,Letterlijk van Japan tot Amerika. Als basis gebruik ik altijd mijn eigen foto’s. Gelukkig heb ik een enorm archief, daar kan ik nog wel een tijdje mee vooruit.” Verder zijn een aantal van zijn werken binnenkort te zien in het decor van de dagelijkse Belgische soap ‘Thuis’, iedere dag te zien op Belgische TV zender Eén, en vergelijkbaar met GTST (met gemiddeld ruim 1 miljoen kijkers per dag).

Steden

Hij geniet van het creatieve proces. ,,Als kind was ik al veel bezig met tekenen en schilderen, het is zo fijn om nu weer zo creatief bezig te zijn.” Zijn onderwerpen vindt hij veelal in de natuur en watersport. ,,Maar op een gegeven moment wilde ik graag afbeeldingen van steden maken. Ik begon met Vlissingen: daar heb ik veel klanten zitten en kom ik regelmatig. Ik denk dat ik iedere hoek en iedere straat in Vlissingen wel gezien heb. En daarna ben ik Bergen op Zoom gaan doen. Zelf woon ik in Roosendaal, maar Bergen vind ik een prachtige stad, nog mooier dan mijn eigen stadje. De sfeer, de uitstraling. En als ik in Bergen rondloop, raak ik heel snel met mensen in gesprek, dat vind ik prettig. Dus ben ik op een mooie dag naar Bergen gekomen om foto’s te maken van de binnenstad.”

Reacties

Welke stad na Bergen komt, weet hij nog niet. ,,Ik maak vaak stadsreportages van steden voor de VVV’s daar, dus ik heb nog wel zo’n 60 of 70 steden in mijn archief zitten. Het fijne van dit werk is dat ik het helemaal zelf kan creëren en inplannen. En de reacties zijn tot nu toe heel positief.”

Kijk mee

Dit zijn een aantal beelden die Jeroen van Bergen op Zoom maakte:

© Art by Jeronimo
© Art by Jeronimo
© Art by Jeronimo
© Art by Jeronimo
© Art by Jeronimo
© Art by Jeronimo
© Art by Jeronimo
© Art by Jeronimo
© Art by Jeronimo
© Art by Jeronimo
© Art by Jeronimo
© Art by Jeronimo
© Art by Jeronimo

Zijn werk bestellen kan via de website: www.artbyjeronimo.nl.