Zo mooi is De Mooij Fietsen geworden

Verhalen / Shoppen

Wil je vaker lezen over Bergen op Zoom?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Waarin ben je geïntereseerd?

Bedankt voor je aanmelding voor onze nieuwsbrief!

De Mooij Fietsen heeft net een complete verbouwing achter de rug. De zaak heeft een hele nieuwe look: warm, industrieel en groen. Op de buitengevel groeien planten, binnen staan planten en heuse bomen. ,,We willen het duurzame aspect van onze branche benadrukken”, zegt Kees de Mooij. ,,Een stukje buiten naar binnen halen.”

Kees en zijn vrouw Moniek glunderen nog helemaal. ,,Dinsdag was de officiële opening, met tweehonderd gasten. Geweldig dat zoveel mensen de moeite hebben genomen om te komen kijken.” De winkel is twee maanden dicht geweest, er werd in die tijd gewerkt vanuit een tijdelijk onderkomen aan de Bredasestraat.

,,Veel mensen vroegen ons waarom we gingen verbouwen”, vertelt Kees. ,,Want eigenlijk zag het er niet verkeerd uit. Maar alles was wel zo’n twintig jaar oud. Moniek en ik vonden het tijd voor iets nieuws, om ons eens af te vragen wat we nu eigenlijk wilden.” Samen gingen ze langs allerlei winkels om ideeën op te doen. ,,Naar fietsenwinkels, maar ook naar kledingzaken of winkels in bruisballen”, lacht Moniek. ,,We wilden niet een standaard-fietsenwinkel, maar iets aparts. Een winkel die warmte en gastvrijheid uitstraalt, waar mensen zich prettig voelen.”

Eilandjes

Een gloednieuwe look was het resultaat. Met veel groen, warm licht, een industriële inrichting en een gezellige koffiehoek. ,,Als mensen even moeten wachten, tijdens een kleine reparatie bijvoorbeeld, dan kunnen ze hier even koffiedrinken”, licht Moniek toe. ,,De fietsen staan op een soort eilandjes, waar je tussendoor kunt lopen. Zo ontdek je overal in de winkel weer wat nieuws, terwijl het toch heel rustig en ruimtelijk oogt.”

De winkel van opa

De winkel bestaat al 54 jaar. Kees de Mooij senior, opa van de huidige eigenaar, startte samen met zijn zoon Hans een winkel aan de Korte Parkstraat. Daar verkochten en repareerden zij alleen bromfietsen. Later verhuisde de winkel naar het Zuivelplein, waar hij samen met zijn vrouw Yvonne de winkel runde. Daar werden voor het eerst fietsen verkocht. De Mooij zat ook nog in de Wassenaarstraat, maar is inmiddels al ruim twintig jaar gevestigd aan de Zuid-Oostsingel.

De verkoop van bromfietsen of fitnessapparatuur is verleden tijd. ,,Heel simpel: wij verkopen fietsen”, lacht Kees. ,,E-bikes, speed pedelecs (snelle e-bikes), stadsfietsen, toerfietsen en kinderfietsen. Bij iedere klant kijken we welke fiets bij hem of haar past. Als de klant blij naar buiten stapt, zijn wij tevreden.” Ook de werkplaats heeft een make-over gekregen. ,,We willen een soort ‘open keuken’. Waar klanten binnen kunnen kijken, het ambacht kunnen zien. Want wij doen meer dan alleen fietsen verkopen. Ook voor onderhoud en reparaties kun je hier terecht.”

Buiten naar binnen

Duurzaamheid is voor Kees en Moniek heel belangrijk. ,,Zo gebruiken we bijvoorbeeld geen gas meer. En die duurzaamheid wilden we ook laten zien. De bomen die je in de winkel ziet staan, zijn bijvoorbeeld gemaakt van echte boomstammen. Ze zijn blij met het resultaat van de verbouwing. ,,Het was hard werken, regelmatig waren we ’s avonds nog tot een of twee uur bezig. Maar nu stappen we iedere dag met een fijn gevoel hier binnen.”

En zo is het geworden:

de mooij fietsen
de mooij fietsen
de mooij fietsen
de mooij fietsen
de mooij fietsen
de mooij fietsen